Det kan vara svårt att hinna prioritera träningen och gymbesöken i en stressig vardag, men det finns flera hälsofördelar som talar för att du ska unna dig en stund på gymmet – gärna redan på morgonen innan jobbet eller under lunchrasten. Ett enda kort träningspass kan nämligen räcka för att få dig att prestera och må bättre på jobbet.

Läs även: 6 yogaövningar även nybörjaren kan göra

Så låt bli att trycka på snooze-knappen på morgonen och stig upp en halvtimme tidigare för att röra på dig innan du sätter dig på kontoret. Här följer fyra hälsofördelar som du får av träning – redan efter ett enda träningspass!

1. Du blir på bättre humör

Nästa gång du känner dig stressad kan det vara smart att boka in ett träningspass. Så lite som fem minuters träning kan nämligen höja humöret om du känner dig stressad eller på dåligt humör, enligt en studie som publicerades i the American Psychological Association.

2. Du blir kreativ

Har du ett jobb där du behöver vara kreativ? Då kan det vara värt att boka in ett morgonpass på gymmet innan jobbet. Träning kan nämligen ge din kreativitet en rivstart, enligt en studie som publicerades i British Journal of Sports Medicine.

3. Du blir mer alert och fokuserad

Det finns flera fördelar med att träna innan jobbet eller under lunchrasten. Träning ökar blodflödet, vilket har en positiv inverkan på hjärnan. Cellerna i hjärnan kan fungera snabbare, vilket gör dig både mer alert och får dig att fokusera bättre.

Läs också: Ny studie visar: Städning lika bra för hälsan som träning

4. Du kan förbättra minnet

I hjärnan finns en del som heter hippocampus, som är nödvändig för inlärning och minnet. Den är även viktig vid skapandet av nya hjärnceller. När du tränar ökar syretillförseln till hjärnan, vilket hjälper hjärnan att skapa nya celler. Medan andra hälsofördelar, som bättre fokus och humör, kan tyna bort menar forskarna att hjärncellerna som skapas består.

Källa: MyDomaine, Huffington Post    Foto: Shutterstock

Läs även

Städning kan vara lika bra för hälsan som träning

Löpträna miljövänligt – spana in Stadiums nya hållbara kollektion

Forskare: Därför räcker det att träna på helgen

 

Artikeln publicerades först på MåBra.

 

Mest läst