Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

Din partners ofräscha vana kan faktiskt göra att du lever längre

27 okt, 2017 
AvMarkus Thunberg
Big och Carrie
Alla har väl släppt väder vid fel tillfälle någon gång. Vissa gör det titt som tätt. Nu kommer forskning som säger att det inte är så dåligt som man kan tro.
Annons

Det finns få saker som skapar så mycket irritation i ett förhållande som gaser i magen. ”Gå ut och kom aldrig tillbaka”, ”gå på toaletten” och ”är du helt dum i huvudet!” är rimliga och vanliga reaktioner efter att man förätit sig på en lökig curry eller vad som nu orsakar kaoset i de nedre regionerna.

Nu kommer dock ett glädjebesked för alla som lever med någon som råkat släppa väder. Enligt brittiska forskare är det bra för hälsan att andas in någon annans brakare.

– Trots att vätesulfid är känt som en illaluktande gas i ruttna ägg och väderspänning så producerar kroppen den naturligt och den kan faktiskt vara en hälsohjälte med viktiga konsekvenser för hur vi behandlar sjukdomar, säger en doktor Mark Wood på Exeters universitet, enligt Ladbible.

Forskarna har upptäckt att den stinkande gasen kan minska risken för en massa olika livshotande sjukdomar som cancer, hjärtproblem och stroke och förhindra artrit och demens hos äldre. Det ska också vara bra för en mitrokondrierna som hjälper till med ämnesomsättningen.

Artikeln publicerades först på Cafe.se.

 

Annons