Alla som någon gång haft en relation till en hund vet hur mycket glädje som frodas. Förutom den ömsesidiga kärleken blir vi också motiverade till att motionera mer och dessutom stressar vi mindre.

Nu har forskare även hittat ett samband mellan din relation till din hund och ditt självförtroende. Det är nämligen så att människor som har en nära relation till sitt husdjur tenderar att vara lyckligare, vara mindre stressade och ha ett starkt självförtroende.

Visst låter det bra?

Så här kan du se om du och din hund har ett nära band:

1. Din hund tittar dit du pekar
Forskning har visat på att hundar ”läser” människans kroppsspråk för att kunna förstå vad deras matte vill ha eller förväntar sig av dem. Om din hund följer ditt kroppsspråk med sina ögon betyder det att hunden förlitar sig på att du fattar besluten (t.ex.: är det ok att hoppa i en vattenpöl?) och löser problem (t.ex: leksaken har fastnat under soffan).

2. När du gäspar gör din hund detsamma
Precis som en gäspning är smittsam för människor är den det för hundar. Testa att fejka en gäspning i närheten av din hund och se om din hund härmar dig.

3. Din hund tittar på dig, trots att du inte gör något speciellt
Du vet den där härliga känslan när du tittar djupt in i en speciell persons ögon? Precis som du då känner glädje och uppskattning får din hund samma känslor när ni tittar på varandra. Ett gott tecken på att ni står varandra nära!

Om du inte tycker att dessa punkter passar in på dig och din hund finns det flera sätt att få er att komma närmare varandra. Boka in några hunddejter i parken, gå ut och promenera/spring ihop och passa på att leka mer tillsammans för att mentalt stärka banden mellan er.

Källa: Good Housekeeping

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: