Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

Forskare: Därför blir förhållandet bättre när ni ser på tv-serier ihop

07 dec, 2016 
AvMikaela Råberg
Är ditt och din partners största intresse att krypa ner i soffan och sträcktitta på serier tillsammans? Grattis, då har ni troligtvis ett riktigt bra förhållande.
Annons

Det är ingen hemlighet att många gemensamma vänner kan stärka bandet i ett förhållande. Men misströsta inte om du och din partner inte delar era sociala umgängen. Ny forskning visar nämligen att det fungerar minst lika bra att dela intresset för att kolla på serier tillsammans.

I en studie publicerad i Journal of social and personal relationships, kom forskare fram till att par som tycker om att kolla på tv-serier, filmer och läsa böcker tillsammans får ett starkare förhållande – särskilt tydligt var detta på par som saknade gemensamma vänner.

Så med andra ord kan den där serien ni båda älskar att sträckkolla på hjälpa till att boosta kärleken i er relation.

Att kolla på serier som ett par associeras med intimitet, enligt undersökningen, vilket leder till att båda parterna känner sig säkrare i förhållandet.

– Att ha många gemensamma vänner får par att känna större samhörighet, vilket gör att man inte gör slut lika lätt, säger forskaren Sarah Gomillion till Health och fortsätter:

Annons

– Men att dela intresset för karaktärer i en tv-serie eller film gör också att par känner att de delar samma sociala identitet, även om de inte har några gemensamma vänner.

Källa: Health Foto: Shutterstock

Läs även!

Få mer av Femina – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

[socializer-facebooklikeshare href=”https://www.facebook.com/femina.se/” layout=”standard” action=”like”  showfaces=”true” share=”false” width=”320″]

Annons