fryser om händerna på jobbet

Att lida av kalla händer är inget ovanligt och det kan finnas flera anledningar till att du fryser om händerna. Men om du oftast fryser när du är på jobbet kan det vara en vanlig och ofta bortglömd orsak som ligger bakom – nämligen spända axlar.

Vanligt med kalla händer

– Även om det finns ett stort antal möjliga anledningar till ständigt kalla händer så kan en av orsakerna vara stelhet i axlarna, vilket är vanligt bland personer som jobbar vid en dator under en längre tid, säger massören Polly Stevens till Good Housekeeping och fortsätter:

– Spänningarna i axlarna kan orsaka ett lätt tryck på musklerna i armhålan som i sin tur kan bromsa blodflödet från arm till hand och orsaka kalla händer.

Läs även 8 vanliga orsaker till spänningshuvudvärk – så kan du undvika dem

Förebygg kalla fingrar

För att minska på spänningarna och förebygga kalla fingrar kan det hjälpa att stretcha, få en massage, röra på sig eller ta ett varmt bad för att få musklerna att slappna av. Lider du av kroniskt kalla händer och stela axlar bör du ta hjälp av en läkare samt få din hållning kontrollerad.

Inte stel i axlarna? Andra faktorer som kan vara boven bakom dina kalla fingrar är nervositet, rökning, stillasittande, ärftlighet, lufttemperaturen eller din klädsel.

Foto: Shutterstock
Källor: Good Housekeeping, Vårdguiden

Artikeln publicerades först på MåBra.

Läs även 7 oväntade anledningar till att du alltid fryser

Mest läst