Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

Gunhild Stordalens glada hälsobesked: "Är infektionsfri"

07 aug, 2019 
AvRebecka Gustavsson
I våras berättade Gunhild Stordalen om att hon fått en mystisk infektion som oroade många av hennes följare. Men på Instagram delar hon nu med sig av det lyckliga hälsobeskedet.
Annons

Det var i våras som läkaren och miljöaktivisten Gunhild Stordalen gjorde sina följare oroliga med sin ovanligt långa paus från sociala medier, utan att meddela om varför. Några månader efter sin senast upplagda bild bröt Gunhild tystnaden med ett inlägg på Instagram. Där berättade hon för sina följare om den mystiska infektion hon nu drabbats av.

Gunhilds mirakulösa resa

Det var då sedan tidigare känt att Stordalen för några år sedan genomgick en tuff period då hon fick beskedet att hon drabbats av en dödlig och obotlig sjukdom vid namn systemisk skleros. Vid ett tillfälle under den sjukdomen berättade till och med läkarna för henne att hon endast hade ett år kvar att leva. Trots detta tog Stordalen sig igenom, och besegrade sjukdomen som kunde ha tagit hennes liv, 2014, och började leva på riktigt igen. Hon är sedan dess den enda personen i världen som genomgått inte bara en, utan två stamcellsoperationer av det slaget.

Annons

Glädjebeskedet på Instagram

Gunhild är sedan tidigare känt gift med miljardären och hotellägaren Petter Stordalen som har stått vid hennes sida längs hela sjukdomsresan. I ett inlägg på Instagram kom nu glädjebeskedet, Gunhild är infektionsfri. På bilden kan vi se hur det lyckliga paret äter på varsin glass för att fira beskedet. Gunhild fortsätter med att uttrycka sin glädje med att skriva att hon nu avslutar semestern med glass, sitt livs kärlek och att vara infektionsfri.

Under bilden strömmar gratulationerna och lycka till hälsningarna in från både vänner, bekanta och andra följare. Hurra för livet!

Bildkälla: TT/IBL

Läs mer:

Annons