rätter med Matcha

Haka på matcha-trenden. Allt fler upptäcker de många hälsofördelarna med att dricka det klorofyllrika teet. Men det går utmärkt att tillsätta det fina pulvret i alla möjliga maträtter.

Grundarna Dave och Jess

Grundarna Dave och Jess

New York-baserade företaget Panatea har specialiserat sig på allt som handlar om matcha . Här är tre recept som grundarna Dave och Jess har samlat.

Frisk drink med matcha

Frisk drink med matcha.

Ingredienser:

  • 2 mått matcha
  • 1 dl lemonad
  • 1,5 del vatten
  • 1näve is

Beredning: Häll alla ingredienser i en shaker. Skaka och häll över nya isbitar. Dekorera med lite citronskal.

Frukost med matcha

Frukost med matcha.

Ingredienser:

  • 2 mått matcha
  • ½ frusen banan
  • 2,25 dl mjölk
  • Puffad quinoa
  • Granola
  • Blåbär

Beredning: Mixa banan, mjölk och matcha. Häll över quinoa- och granolablandningen.

Energibollar med matcha

Energibollar med matcha.

Ingredienser:

  • 1 dl urkärnade dadlar
  • 0,5 dl mandel
  • 4 msk kakao
  • 1 msk lönnsirap
  • 1 tsk macapulver (kan uteslutas)
  • 16 mosade hallon mixad med 1 msk lönnsirap

Beredning: Mixa dadlar, mandel, kakao, lönnsirap och maca med stavmixer eller i matberedare tills det blir en tjock deg (addera en matsked vatten om det behövs). Rulla till åtta bollar. Dela varje boll på mitten med en kniv och använd din tumme för att trycka in en liten hålighet i varje halva. Fylla hålen med ½ tsk hallon och tryck ihop de två halvorna. Knip ihop skarven med fingrarna och rulla bollarna försiktig. Rulla varje boll i matchapulver och låt dem vila en stund på bakplåtspapper i kylen. Serveras rumstempererade.