Har du planer på att fria, men känner brist på inspiration? Då kan den här nya undersökningen kanske bistå med lite hjälp. Det är den amerikanska dejtingtjänsten Elite singles som har satt samman en lista över de mest populära platserna att fria på 2019. Sammanställningen grundar sig på en undersökning genomförd av företaget själva. Den gick ut på att de frågade 1 600 personer om vilken plats i världen som de anser är den mest romantiska att gå ner på knä på.

Resultatet visar att både vita paradisstränder och europeiska storstäder lockar till sig kärlek, men också att något så enkelt som ens egna hem ses som något alldeles extra.

Lista över de tolv mest romantiska platserna att fria på:

1. Venedig, Italien

2. Paris, Frankrike

3. Hawaii, USA

4. Bahamas, Västindien

5. Vanua Levu, Fiji

6. Hemma i sin egen bostad

7. Bali, Indonesien

8. New York, USA

9. Niagarafallen, Nordamerika

10. Sidney, Australien

11. Edinburgh, Skottland

12. Las Vegas, USA

Personlig känsla – viktigare än specifik plats

Många vill att ett frieri ska vara kärleksfullt, speciellt och personligt – och med tanke på det ska man kanske inte stirra sig blind på vilka platser i världen som är de mest populära.

Flera av de som deltog i Elite singles undersökning var dessutom noga med att poängtera det här, då många svarade att de ansåg att en romantisk plats mer var associerat till en person än ett faktiskt ställe. En deltagare sa bland annat:

”Jag kan inte välja en plats, för romantik är inte något du kan köpa en biljett till. Det bara händer – och när det väl gör det vet du ändå inte var du befinner dig.”

Foto: TT/Shutterstock
Källa: Elite singles

Läs mer:

Här är världens lyckligaste länder 2019 – Sverige klättrar på listan

Jag vill ha barn, men inte min partner – vad gör man?

Ny studie: Svenskar känner sig åtta år yngre än sin ålder

Mer läsning

Femina