Finns det egentligen någonting bättre än att ligga tätt intill sin partner och skeda när det är dags att lägga sig för natten? Samtidigt som man också vet att det kan vara ganska jobbigt att ligga nära en längre stund – i alla fall för den som tar på sig ansvaret att agera stora skeden.

För som stor sked möts man alltid av ett svårlöst problem – nämligen vad man ska göra av den arm som inte är placerad över sin sovkompis. Enklast är nog att placera den under sin partner, men med det kommer ytterligare huvudbry – armen domnar av, axeln smärtar och det blir väldigt svårt att komma loss.

Lyckligtvis har ett par amerikanska entreprenörer tagit detta problem i beaktande och kommit på en riktigt fiffig lösning.

Tunnelformad kudde gör det enklare att skeda

Det är det amerikanska företaget Coodle som har kommit på den eminenta idén att skapa en kudde avsedd för de som ofta agerar stora skeden när man ska sova. Kudden, som kallas Coodle Pillow, är tunnelformad och tanken är att den som skedar sin partner ska kunna placera ena armen i tunneln och på så sätt slippa påfrestande tryck, domningskänsla och smärta.

Kudden är uppbyggd av fyra kupade plastspännen som omges av fluffigt skum, och det är de kupade spännena som ska hjälpa till att minimera trycket när man myser i sängen.

Fungerar även för de som sover själva

Föredrar du en annan position än skeden? Då kan den här kudden ändå vara något för dig. Företaget meddelar nämligen att kuddens struktur och stadighet gör att den även passar ypperligt som nackstöd när man tittar på tv eller läser en bok i sängen. Alternativt om man tycker om att sova en aning upphöjt.

Coodle Pillow kostar cirka 420 kronor, och går bland annat att beställa via Amazon.

Det är inte första gången initiativrika entreprenörer försökt lösa vanliga vilorelaterade problem. Tidigare har det bland annat lanserats en 365 centimeter bred säng där hela familjen får plats – ett sambotäcke med en varm och en kall sida och en glasögonkudde som gör att bågarna inte skär in i huvudet.

Foto: Coodle Pillow

Läs mer:

Svårt att sova? Då bör du och din partner göra det här i sängen

Trött på att trängas? Nu kommer familjesängen som är 365 cm bred

Vid den här åldern är sexlivet som bäst

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: