Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

Här är vårens nya träningsböcker

09 mar, 2015 
AvAnna Bachmann
Kvinna som springer utomhus och ett bokomslag
Annons
Bokomslag Nystart
Omslag boken Nystart.

Dag för nystart!

Känner du att det är svårt att komma i gång med träningen? Tar det emot eller säger kroppen i från? Gunilla Hasselgren och Sofia Åhman, båda kända från SVT:s Fråga doktorn och Go’ kväll, har tillsammans skrivit boken som ger dig stöd på väg mot nya hälsomål. Nystart (Fitnessförlaget) ger dig kunskap om vad som händer med kroppen när man blir äldre och hur man kan både förebygga och behandla skador. Men framförallt får du hjälp förbi hindren och en rad effektiva träningsprogram med bara kroppen som redskap. Förstående, peppigt men också en rejäl spark i baken!

Bokomslag Träning som blir av
Omslag boken Träning som blir av.

Den bästa träningen är den som blir av…

Annons

Hur många gånger har man inte fått höra det? Men med jobb, familj, åtaganden – då kan det vara svårt att prioritera sig själv och motionsrundan. I boken Träning som blir av: Få ihop tärningspusslet i vardagen (Lind Co) ger chicklit-författaren Denise Rudberg sina bästa tips på hur hon själv lyckats få in träningen i vardagen på ett naturligt sätt, med övningar som kan inte behöver ta mycket tid och som kan göras var man än befinner sig.

Bokomslag Stora löparboken för kvinnor
Omslag Stora löparboken för kvinnor.

Med bra klipp i steget

Löpartrenden håller i sig och allt fler börjar springa, testar på längre distanser och vill träna sig till bättre tider.
Stora löparboken för kvinnor (Nordstedts) hjälper dig att träna smartare och prestera mer – oavsett ålder eller träningsnivå. Boken är skriven av Lovisa ”Lofsan” Sandström och tv-personligheten och maratonlöparen Jessica Almenäs. Boken tar bland annat upp teknikträning, övningar att komplettera löpningen med, förberedelser inför lopp och hur man kommer i gång igen efter en graviditet.

Annons