Isabella Löwengrip är en omåttligt framgångsrik affärskvinna, men bakom karriärsuccéerna ligger hårt slit och många uppoffringar – en sida av entreprenörskapet vi sällan talar om. Det vill Isabella ändra på med sin nya onlineserie En fråga om framgång, som lanseras nästa vecka. I intervjuserien möter hon en rad framgångsrika personer och samtalar om de svårare aspekterna av företagandet, berättar hon för vår systersajt ELLE.se.

– Tillvaron som entreprenör beskrivs ofta som en solskenshistoria men det är också mycket uppoffringar och det är de historierna jag vill lyfta. Den första säsongen blir med svenska personer och den andra med utländska. Det känns så kul, säger hon till ELLE.se.

Att tvingas fatta svåra och ibland smärtsamma beslut i privatlivet för att lyckas i karriären är något Isabella själv fått uppleva – inte minst i och med hennes omskrivna skilsmässa i våras.

– Ja, jag gav avkall på ett äktenskap, jag gav avkall på att få ha mina barn 100 procent. Det är den största uppoffringen jag gjort i livet. Så på det traditionella sättet får jag inte ihop allt, säger hon till ELLE.se.

Läs även Isabella Löwengrip: Därför ser jag inte skilsmässan som ett misslyckande

Hon har dock gjort ett aktivt val att se positivt på motgångarna och fokusera på fördelarna.

– Jag har på något sätt funnit mig i det och valt att se det från den ljusa sidan… Jag har mer tid för allt nu. Jag hinner mer: jobba sent, vara med vänner, träna och samtidigt vara en pigg och glad mamma. Man kan se det som ett misslyckande, som en uppoffring. Men man kan också se det som en möjlighet.

Då hon själv vuxit upp som skilsmässobarn har hon också lärt sig av sina egna föräldrars misstag och bestämt sig för att aldrig smutskasta sin exman inför barnen – utan istället höja honom till skyarna.

– En annan sak som jag också kommer ihåg var att mina föräldrar kunde vara ledsna när jag skulle åka till den andra. Det gjorde att jag som barn gick runt med dåligt samvete, och liksom bar den där känslan av att jag inte räckte till, till båda. Gillis frågade mig häromdagen om jag var ledsen, när han och Sally skulle åka till sin pappa. ”Nej, det är jag inte. Jag älskar när ni är hos mig men nu ska jag äta choklad, jobba och läsa böcker. Jag är glad Gillis”, svarade jag honom. Jag vill att de verkligen ska känna det, att jag är glad, de ska inte behöva bära på min sorg, berättar Isabella för ELLE.se.

Se trailern för En fråga om framgång här:

Läs även:
Så hjälper du barnen genom skilsmässan – 7 steg

Isabella Löwengrip om skilsmässobeslutet: ”Tanken fick mig att vilja kräkas”

Isabella Löwengrip kan få in 100 miljoner på sitt företag

Källa: Elle.se
Foto: Löwengrip Care & Color

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: