TV: Kall om fötterna? Fem anledningar som kan ligga bakom
1:24

Efter reklamen: TV: Kall om fötterna? Fem anledningar som kan ligga bakom

(1:24)

Slå på ljud

Vissa personer är kända i sin bekantskapskrets för att alltid vara kalla om fötterna – är det du bland dina vänner så kan det vara bra att läsa vidare! Att aldrig få varma fötter, oberoende av väder eller skodon kan ha många olika anledningar. Här är fem möjliga anledningar till att du är kall om fötterna, enligt New York Post. Om du tror att du har någon av dessa problem eller diagnoser bör du söka dig till läkare för att få vidare hjälp.

Hypotyreos

Hypotyreos innebär att sköldkörteln bildar för lite hormon, och kan påverka många funktioner i kroppen. Ofta känner man sig trött och kall i hela kroppen, inklusive fötterna.

Sant och falskt om vinterkräksjukan – har du koll på myterna?

Diabetes

Kalla fötter är inte det första symptomet på diabetes, men är något som människor med diabetes kan märka av.

Raynauds fenomen

Raynauds fenomen är en diagnos som innebär att kroppen överreagerar på kyla. När det blir kallt kan du märka att både händer och fötter känns iskalla och till och med bortdomnade. Med Raynauds fenomen kan händer och fötter till och med ändra färg, och gå från bleka och blå till röda när du blir varm efter att ha varit kall.

Stress

Stress får blodet i kroppen att fokusera på de viktiga organen i kroppen, och strunta i extremiteterna, som armar och ben. Därför kan du märka att du blir kall om fötter och tår när du känner dig stressad eller hamnar i en stressande situation. Högs kolesterol

6 saker som stjäl energi i vardagen – utan att du märker det

Högt kolesterolvärde

Att ha högt kolesterolvärde är ingen sjukdom i sig, men kan i längden leda till ett antal hjärt- och kärlsjukdomar. Högt kolesterol kan i längden leda till problem med blodcirkulationen, vilket kan göra att du känner dig kall om fötterna.

Se också: The Storytellers – Lyssna med Markiz
5:14

Efter reklamen: Se också: The Storytellers – Lyssna med Markiz

(5:14)

Slå på ljud
Mest läst