Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

Kall om fötterna? Fem anledningar som kan ligga bakom

09 dec, 2021 
AvAino Oxblod
FotografNew Africa
Att vara kall om fötterna är inget ovanligt, speciellt inte under de kyliga vintermånaderna.
Men att konstant vara kall om fötterna kan ha flera olika anledningar.
Här är fem skäl som kan ligga bakom dina nedkylda fötter.
Annons
TV: Kall om fötterna? Fem anledningar som kan ligga bakomBrand logo
TV: Kall om fötterna? Fem anledningar som kan ligga bakom

Vissa personer är kända i sin bekantskapskrets för att alltid vara kalla om fötterna – är det du bland dina vänner så kan det vara bra att läsa vidare! Att aldrig få varma fötter, oberoende av väder eller skodon kan ha många olika anledningar. Här är fem möjliga anledningar till att du är kall om fötterna, enligt New York Post. Om du tror att du har någon av dessa problem eller diagnoser bör du söka dig till läkare för att få vidare hjälp.

Hypotyreos

Hypotyreos innebär att sköldkörteln bildar för lite hormon, och kan påverka många funktioner i kroppen. Ofta känner man sig trött och kall i hela kroppen, inklusive fötterna.

Diabetes

Kalla fötter är inte det första symptomet på diabetes, men är något som människor med diabetes kan märka av.

Annons

Raynauds fenomen

Raynauds fenomen är en diagnos som innebär att kroppen överreagerar på kyla. När det blir kallt kan du märka att både händer och fötter känns iskalla och till och med bortdomnade. Med Raynauds fenomen kan händer och fötter till och med ändra färg, och gå från bleka och blå till röda när du blir varm efter att ha varit kall.

Stress

Stress får blodet i kroppen att fokusera på de viktiga organen i kroppen, och strunta i extremiteterna, som armar och ben. Därför kan du märka att du blir kall om fötter och tår när du känner dig stressad eller hamnar i en stressande situation. Högs kolesterol

Högt kolesterolvärde

Att ha högt kolesterolvärde är ingen sjukdom i sig, men kan i längden leda till ett antal hjärt- och kärlsjukdomar. Högt kolesterol kan i längden leda till problem med blodcirkulationen, vilket kan göra att du känner dig kall om fötterna.

Se också: The Storytellers – Lyssna med MarkizBrand logo
Se också: The Storytellers – Lyssna med Markiz
Annons