Komikern och programledaren Karin Adelsköld driver just nu en uppskattad Instagramkampanj. Med hashtagen #bakominstagram vill hon visa att livet är mer än iscensatta bilder av lycka i sociala medier. Det senaste inlägget, som hyllats av tusentals följare, är inne på samma linje. På ett ärligt och härligt sätt lyfter Karin de bekanta känslorna som trängs i bröstet på stressade föräldrar i sommarlovstider.

Läs även Karin Adelsköld drabbad av utmattning: Jag är utbränd – hjärnan har sagt stopp

”Jag är en fiskpinnemamma. En jobba-för-mycket-mamma. En ta-upp-mobiltelefonen-mitt-i-maten-mamma. En som glömmer att packa gympakläder, kommer försent till utvecklingssamtalet och bara hittar en ren strumpa när barnet har bråttom till skolan. Jag är en skitmorsa. Och nu är jag, precis som syrenen, i full blom.”, skriver hon och lägger till:

”För den blomstertid nu kommer. Och den kommer jättejättesnabbt. Plötsligt ska alla måsten och göran och hinna-med-före-semestern vara klart på jobbet. Hemma är det barnens aktivitetsavslutningar, utvecklingssamtal och utflykter som man måste komma ihåg att handla matsäck till. Tiden räcker inte till. Det gör ont när mammor brister, varför skulle annars våren tveka?”

Läs även Kate Middleton: Vi måste våga prata om hur tufft det är att vara mamma

Hon liknar de sista veckorna innan sommaren vid ett flygledartest som kräver högsta betyg i fysik och psyke. Hon avslutar med uppmaningen att det måste få vara okej att vara en lite sämre förälder, arbetskamrat eller partner den här tiden på året.

Och att många känner igen sig syns tydligt bland kommentarerna. ”Skitmorsor unite” skriver någon, ”Underbart – så träffande” säger en annan och många tackar för Karins ärlighet.

Jag är en fiskpinnemamma. En jobba-för-mycket-mamma. En ta-upp-mobiltelefonen-mitt-i-maten-mamma. En som glömmer att packa gympakläder, kommer försent till utvecklingssamtalet och bara hittar en ren strumpa när barnet har bråttom till skolan. Jag är en skitmorsa. Och nu är jag, precis som syrenen, i full blom. . För den blomstertid nu kommer. Och den kommer jättejättesnabbt. Plötsligt ska alla måsten och göran och hinna-med-före-semestern vara klart på jobbet. Hemma är det barnens aktivitetsavslutningar, utvecklingssamtal och utflykter som man måste komma ihåg att handla matsäck till. Tiden räcker inte till. Det gör ont när mammor brister, varför skulle annars våren tveka? . Sista veckorna innan sommaren är som ett flygledartest, som en bekant sa. Då ska man hålla koll på allt som ska starta och landa så inget kolliderar. Som flygledare måste man kunna fatta snabba beslut som är avgörande för säkerhet och effektivitet, ha god samarbetsförmåga och vara stresstålig. Då krävs högsta betyg, extremt bra fysik och psyke. Precis som hos en förälder i juni. . Jag tror vi alla är lite sämre föräldrar, arbetskamrater och partners den här tiden på året. Och jag tycker det är okej. Jag är såklart inte stolt över att vara en skitmorsa men jag vet att jag inte är ensam om att leva i ett undantagstillstånd fram till midsommar. Vi gör alla så gott vi kan. Om inte nu så i alla fall resten av året. Snart är det semester, då ska vi pyssla om våra barn och sönderstressade magar. Men just nu är vi skitföräldrar med ett livsviktigt uppdrag: att landa alla plan tryggt och säkert på livets landningsbana. . Delar av texten är från krönikan i Fokus som jag skrev för två år sen. Men gäller fortfarande gubevars. #bakominstagram

Ett inlägg delat av Karin Adelsköld (@karinadelskold)

Läs även 6 tecken på att din familj mår dåligt av stress – och vad du kan göra åt det