Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

Kenza Zouiten svarar på vaccinkritiken mot sonen: "Jätteupprörd"

13 sep, 2019 
AvAnaïs González Cruz
Kenza Zouiten Subosic vaccinerade nyligen sin son Nikola. Då blev hon påhoppad av så kallade anti-vaxxers – som skickade bilder till henne på avlidna barn.
Annons

Den 14 juni 2019 blev bloggerskan och influencern Kenza Zouiten Subosic mamma för första gången. Klockan 05:06 på morgonen föddes hennes och maken Aleks son Nikola, ett barn som paret väntat länge på.

28-åringen närmar sig nämligen klimakteriet och har tidigare talat öppet om hur svårt det varit för henne att få barn. Efter flera misslyckade IVF-behandlingar var makarna osäkra på om de någonsin skulle bli föräldrar, men så blev Kenza plötsligt gravid – på helt naturlig väg:

”Om du bara visste hur mycket jag älskar dig … min ängel”, skriver Kenza i ett nytt inlägg på Instagram.

Kritiserad av anti-vaxxers

Nyligen tog Kenza sin son till läkaren för att bli vaccinerad, något som är brukligt inom den svenska sjukvården när ett barn närmar sig tre månaders ålder. Man får då vaccin mot bland annat stelkramp, difteri och polio.

Men nu bemöts vaccinationen med kritik från vissa av hennes följare. Det är vaccinationsmotståndare, så kallade anti-vaxxers, som gett sig på bloggerskan på sociala medier, skriver Expressen.

Annons

I en Instagramstory som publicerades under torsdagen berättar Kenza att personer skickat henne bilder på barn som påstås ha dött av vaccinationer:

– Det här gör mig jätteupprörd. Ni kan inte skicka bilder på barn som har dött av vaccinationer till mig när jag precis har varit och vaccinerat min son, säger bloggaren i storyn och fortsätter:

– Jag är vuxen och min man är vuxen. Vi är kapabla att skaffa information och ta våra egna beslut, och göra det som vi tycker är rätt för vår son. Låt oss göra det, så låter vi dig göra de som du tycker är bäst för ditt barn. Det är sunt förnuft, så sluta.

Kenzas Instagramstory från torsdagen är inte längre tillgänglig på hennes kanal. 

Läs mer:

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons