Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

Kvinnor myser hellre med katten – än med sin partner

02 jun, 2017 
AvMikaela Alex
Räknar du din katt som en familjemedlem, och har den första tjing på din omtanke i soffan? En ny studie visar att framförallt kvinnor prioriterar katten framför mycket annat.
Annons

Katten har fått en riktig statushöjning de sista åren, inte minst tack vare sociala medier som fullkomligt ÄLSKAR kissar i alla dess former.

Agria djurförsäkring har gjort en ny studie om kattägande och kattägare. Undersökningen utfördes av PFM Research och svaren kom från 300 personer.

Och kattägare tycks vara en grupp för sig. Enligt studien anser 83 procent att katten har högre status än hunden, och 63 procent ser sin katt som en familjemedlem mer än som ett husdjur.

Framförallt tycks det vara kvinnor som tagit katterna till sina hjärtan. Tre av tio kvinnor har någon gång tackat nej till annat för att vara hemma med katten, och 54 procent av kvinnorna skulle välja bort en partner som inte tycker om ens katt. Och kanske mest intressant är att över hälften av kvinnorna HELLRE myser med katten än med sin partner.

– Undersökningen visar att det framför allt är kvinnor som värnar om sina katter och gör val i livet där katten går före, säger Patrik Olsson, affärsområdeschef sällskapsdjur, Agria Djurförsäkring.

88 procent av djurägarna säger att de älskar sin katt – och hur kan man låta bli att älska ett sånt här ansikte:

Källa: Agria

Foto: IBL

Av Mikaela Alex på Måbra.com

 

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons