De flesta av oss förknippar Lego med kära barndomsminnen. Dock är det förvånansvärt många vuxna som fortfarande tycker att det är rätt avkopplande att pyssla med.

Nu har det danska företaget äntligen släppt en byggsats som riktar sig direkt till dem. Nya Lego Forma beskrivs som en Lego-upplevelse utformad för att hjälpa vuxna att återkoppla med sin kreativa sida och på så sätt minska stress.

– De vuxna vi pratat med har fortfarande ett behov av att vara kreativa, men livet kommer ofta i vägen. Vi vill att de ska återupptäcka den barnsliga glädjen i att bygga saker och frigöra deras kreativitet i ett par timmar, säger marknadföraren Kari Vinther i ett pressmeddelande.

Produkten består av 249 delar och föreställer en fisk som kan förvandlas till olika vattenlevande djur, bland annat en koikarp och en haj. I byggsatsen ingår även ett styrsystem som efterliknar fiskens rörelser i vatten.

En bild på Legos nya byggsats för vuxna, Lego Forma, som ska hjälpa att minska stress.

Än så länge finns Lego Forma bara som prototyp – och föga förvånande har den limiterade upplagan redan sålt slut. Framöver ska produkten testsäljas på utvalda platser innan man beslutar om den ska produceras på stor skala, uppger företaget i pressmeddelandet.

Se Legos nya byggsats för vuxna – Lego Forma:

Läs mer:

Så kan du må bättre och minska stressen med skrivterapi

Att äta frukost minskar stress – här är valen som ger bäst effekt

11 konkreta tips som terapeuter ger sina klienter

Foto: Lego

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: