När Malou von Sivers var 25 år gammal jobbade hon chefredaktör för tidningen Elevfront. I lokalen bredvid satt Ny Teknik och där jobbade en viss Sten Haage. En dag när Malou von Sivers besökte grannredaktionen slog det gnistor och sedan dess är de två ett par.

Läs även 4 vanliga parfällor som kan skada er relation

Samtidigt som de har bildat familj har de båda skapat framgångsrika karriärer. För att få äktenskapet och vardagen att hålla har de gått i parterapi, avslöjar Malou von Sivers för Expressen.

– Absolut, flera gånger, ungefär som då man besiktigar en bil. Har vi känt att vi har kört fast och inte kommer vidare så har vi tagit hjälp, för vi vill leva tillsammans. Det har varit helt avgörande ibland och vi har lärt oss mycket, säger hon till tidningen.

Testa att ta en promenad

Hon berättar också att hon är en väldigt analyserande person, som tidigare kunde väcka maken mitt i natten och fråga vad han menade med något han sagt flera timmar tidigare. Tack vare terapin har hon slutat med det.

– Fastnar man i ett gräl kan man ta grälstopp, gå åt skilda håll, bryta och ta en promenad. Det magiska för mig är att jag har gått promenader och varit så fruktansvärt arg, men efter att ha traskat någon timma så har det gått över. Då har jag tvärtom fyllts av kärlek och tänkt att ”jag släpper det där”. Det går inte alltid, men man kan träna på det.

”Stanna upp och vårda”

Malou von Sivers beskriver ett förhållande som ”ett ständigt pågående arbete”. En av hemligheterna bakom det faktum att hon och maken hållit ihop under så många år, är att de är bra på att organisera saker, säger hon till tidningen.

–  Sten och jag har tre barn, har jobbat jättemycket hela tiden och haft ett jämställt förhållande, vilket innebär att det har varit väldigt schemalagt. Ibland har man bara forsat förbi varandra. Jag tror att det handlar om att stanna upp och vårda såväl sitt kärleksliv som sitt sexliv.

Schemalägger sexlivet

Hon har tidigare berättat att hon anser att just lusten är central för att få ett äktenskap att hålla. Ett aktivt sexliv är med andra ord A och O.

– Jag är inte helt främmande för att man till och med schemalägger det, så att det blir av, sa hon då i podcasten ”Tankar med Daniel Redgert”.

Läs även Så håller Jenny Strömstedt kärleken vid liv: ”Man måste fortsätta att vara nyfiken”

Artikeln publicerades först på Hemmets.