mia-skaringer-utbrand

Den som följer skådespelerskan Mia Skäringer på Facebook och Instagram vet att hon blandar humor och allvar med stor skicklighet. Det var bara några dagar sedan hon uppmärksammades för sitt inlägg om vår bekräftelsejakt i sociala medier. Och nu har hon återigen skrivit en text som hyllas stort. Den här gången är det kraven på kvinnor som står i fokus, en press som långsamt krossar oss menar Skäringer, och skriver en ärlig hyllning i sin text ”En sång för alla dom som brann upp”.

Läs även: Forskare: 9 tecken på att du börjar bli utbränd

”Så kommer dagen då hon får punktering på cykeln i ett triatlon utan mål. Vi hejar på! Täta hålet för fan och skynda vidare. Inte stanna upp. Inte känna efter. I den här tävlingen som helt och hållet avgörs på graden av uthållighet ska hon inte bara cykla, springa och simma.

Hon ska lämna, jobba, hämta, handla, lyssna, diska, trösta, bära, föda, städa, förstå, tvätta, älska, laga mat, skratta, resa, vara smal, snygg, se lite kåt ut och betala alla räkningar. Noga akta sig för att bli en bitterfitta som luktar rutten blomvas så fort hon öppnar käften, en sån som ryggen börjar kröka sig på för att hon burit för mycket barn och bekymmer.” skriver hon bland annat.

Tusentals människor hyllar nu Mia Skäringer, i skrivande stund har över 20 000 interagerat med inlägget, som också delats över 4 000 gånger.

”Så fint skrivet. Precis som du säger i din text, det finns något friskt i utbrändheten, hur djävlig den är. Detta ekorrhjul, eller snarare hamsterhjul, som vi befinner oss i för att vara alla till lags. Fuck stress! Att vara människa måste vara större än så.”, skriver en person. Och de allra flesta poängterar att de känner igen sig i stressen och sorgen i att aldrig stanna upp.

Läs hela inlägget här!

Från Måbra.com

Känner du dig stressad?

Lär dig hantera din stress med vår nya digitala kurs!

Allt fler människor blir sjuka av stress – och kvinnor är extra utsatta. Det vill vi ändra på! Därför erbjuder Femina nu i samarbete med MåBra en praktisk webb- och mobilguide med verktyg som motverkar stress och utbrändhet.

stress

Metoderna och råden som används har vetenskapligt bevisad effekt. De utgår från ett helhetsperspektiv – det vill säga hur vi tar hand om våra tankar, känslor och vår kropp.

Du får bland annat:

  • Hjälp att känna igen och hantera stress
  • Insikt om dina egna stressbeteenden och triggers
  • Konkreta råd som hjälper dig bryta stressmönstret
  • Övningar i andning, mindfulness och acceptans
  • Övningar i meditation och kroppskännedom
  • Djupavslappning före läggdags
  • Video med yinyogapass som släpper spänningar
  • Video med stretch som mjukar upp stressade muskler

Just nu kostar kursen endast 199 kronor – läs mer här och börja direkt!

 

Få mer av Femina – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

[socializer-facebooklikeshare href=”https://www.facebook.com/femina.se/” layout=”standard” action=”like”  showfaces=”true” share=”false” width=”320″]

Mest läst