Enligt en ny undersökning från Match uppger varannan svensk singel att de tror att de kommer träffa sin nästa dejt online eller med hjälp av en app. Att nästan nio av tio dessutom längtar efter att bli kära gör den nätdejting hetare än någonsin. Men glöm inte att lägga tid på dina profilbild – nästan 9 av 10 av Sveriges nätdejtande singlar uppger att de främst går efter urvalet av profilbilder när de väljer sin nästa dejt.

– När man dejtar på nätet är en bra bild A och O – att få se en bild på en person ger oss också en uppfattning av hur personen är. Att definiera vad ”en bra bild” är, är dock både lite krångligt och individuellt, men vi har försökt att bena ut lite allmän vett och etikett när det kommer till dina profilbilder. En bild säger trots allt mer än tusen ord, säger Linnéa Rinäs, marknadschef på Match.

Din profilbild säger mycket. Den visar inte bara upp ditt fysiska yttre – den berättar också mycket om hur du lever ditt liv.

Här är detaljerna nätdejtarna letar efter när de kollar på din profilbild– och misstagen du bör undvika:

Humor lika viktigt som estetik

Enligt Match:s undersökning tycker varannan singel att det är viktigt att din profilbild är smickrande, men nästan lika många tycker att det är viktigt att den är rolig. Har du en bild med komisk touch, men som är tagen ur en osmickrande vinkel? Då kan det kanske vara värt att chansa – det verkar som att charm kan trumfa skönhet när du visar att du är mer än ”just a pretty face”.

Blanda inte in dina vänner

Släng inte upp en bild där du står inklämd mellan två polare. Av Sveriges singlar, alltså dina potentiella dejter, uppger två tredjedelar att de uppskattar om du är ensam på bilden. Gruppbilden fungerar uppenbarligen inte som bevis på att du har vänner.

Bjud inte med dejten på toa

Det kan låta självklart, men att ta selfies i toaspegeln hör inte till ovanligheterna. Att posera framför en toalett är inte särskilt sexigt. Inte enligt 96% av svenska singlar i alla fall.

Skippa husdjuret

Att posera med en gullig hund då? Det är väl oemotståndligt? Tja, om ditt mål är att skrämma bort två av tre potentiella dejter.

Undvik sexighet

Att försöka sig på en sexig pose är att ta sig vatten över huvudet. Det går i regel inte hem, i alla fall inte bland damerna – 95% av kvinnorna avråder från den sexiga posen. Mer än var fjärde kille uppskattar den dock.

Läs även

Träffar du fel män? Så bryter du ditt destruktiva dejtingmönster

Misstaget att se upp för när du nätdejtar

Nu finns en variant av Tinder för dig som vill hitta nya vänner

Mest läst