Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

Morsdagspresent till nyblivna mamman – här är bästa tipsen!

03 maj, 2019 
AvNina Nyström
Första gången man blir firad på mors dag är speciell. Fira din syster, bästa vän, dotter – eller såklart partner – med någon av de här riktigt bra och genomtänkta presenterna. Passar för alla mammor, men extra bra för nyblivna mamas.
Annons

När man får barn riktas all uppmärksamhet, naturligt, på barnet. Men ibland glöm inte att ge den nyblivna mamman lite extra uppmärksamhet också! Här är några peppiga, användbara och lyxiga presenter till mors dag. Tillsammans med en sovmorgon är succén given!

1. Befriande bok om föräldraskapet

Böcker om föräldraskap - tips

Är det något man behöver höra som nybliven förälder så är det ärliga historier och peppande stöd från andra mammor. Här är sju roliga och viktiga föräldraböcker om den kaotiska, underbara och ibland superjobbiga tid som småbarnslivet är.

Annons

2. Massage eller dagspa för mammalyx

Spa eller massage för mamma. tips

Att få komma iväg för några timmars egentid är guld värt för en nybliven mamma. Om mamman ammar erbjuder du dig att ta hand om bebisen ett par timmar i närheten och så får ni komma om bebben drabbas av otröstlig tuttlängtan. Tar bebisen flaskan? Ännu bättre. Då är ditt största fokus att få henne att bara släppa allt ansvar en stund och fokusera på sig själv. Här hittar du ett stort urval av lyxiga, sköna behandlingar och spaupplevelser. (reklamlänk)

Annons

3. Snygga och sköna mammakläder

blus och klänning

De flesta nyblivna mammor fokuserar mest på att shoppa fina bebiskläder och är ganska dåliga på att unna sig själva nya outfits. Man är ändå mest hemma, kroppen har förändrats så inget sitter särskilt bra och man vet ännu inte hur kroppen kommer att utveckla sig det närmaste halvåret.

Den här luftiga blusen i sommarens trendfärg, gult, (reklamlänk) passar till många olika tillfällen. Och klänning är ofta svårt när man ammar, men den här från Boob design är både praktiskt och snygg – och ser inte ut som en klassisk amningskläning. Finns att köpa här. (reklamlänk)

Annons

4. Snygga sneakers för barnvagnspromenader

snygga sneakers 2019

Många promenader blir det och i ett par snygga sneakers är man både stylish och bekväm. Lyxiga rosa ormskinnssneakers med fina snöre  (reklamlänk)eller chunky vita sportiga sneakers (reklamlänk)? I år finns det fina och sköna skor för alla smaker.

5. Fotografering av den nyblivna familjen

Familjefoto

Bilder från den första, sköra, speciella tiden med sitt barn är otroligt uppskattade minnen att spara för resten av livet. Tyvärr är det inte ovanligt att man aldrig får tummarna loss och tar sig för att boka in en session. Leta reda på en duktig fotograf i er närhet och fixa det åt henne!

Annons

6. Lyxig brunch

brunch

Visst kan det bli en del fikastunder med väninnorna när man är föräldraledig, men en dejt på stan tu man hand med sin partner kan vara svårare att få till. Då är brunch ett bra tips!

Kanske kan man tajma så att barnet sover, och skulle det vakna så känns det ofta som att toleransen för barnskrik och stoj är större på en brunch än på en dämpad finkrog. Bebisen kan sitta med och gnaga på en kexbit eller leksak och skulle allt barka åt skogen kan man vänta ut det utan att maten kallnar, det är bara att gå och hämta en ny tallrik när det passar. Här hittar du presentkort på lyxig brunch (reklamlänk) – välj mellan restauranger över hela landet.

Annons

7. Lyxig hårvård för amningshåret

Olaplex

Efter gravidglowet (?) följer småbarnstiden, med en gloria runt huvudet. En gloria av småhår alltså. Och mammatofsen gör entre på riktigt. Med andra ord, lite lyxig hårvård kommer definitivt att uppskattas.

Olaplex har de senaste åren hyllats världen över för både sina salongsbehandlingar och sina hemmaprodukter som reparerar och stärker skadat och frizzigt hår. Här är ett perfekt presentkit (reklamlänk) med behandling, leave in-kräm och skonsam borste. Nytt glow på ett kick!

Annons

8. Smarta knipkulor med app-feedback

Elvie app för knipövningar

Nej, kanske inget man ger sin partner. Men sin syster eller bästa kompis? Knipövningar är viktigt efter förlossningen, men tyvärr är det ofta ganska svårt och krävande att hitta det rätta knipet. För att inte glömma hur dödligt tråkigt det är och hur svårt det kan vara att (därför) ta sig den tiden när man har en liten att ta hand om.

Men en stark bäckenbotten är en riktigt bra investering för att slippa framtida inkontinensbesvär, ryggont och för att kunna hitta tillbaka till träningen på ett starkt sätt. Det finns många varianter av knipkulor, men just Elvie är revolutionerade, uppladdningsbara knipkulor som ger både träningsprogram och feedback på ditt knip via en app. Läs mer om Elvie knipkulor här. (reklamlänk)

Annons

9. Choklad – alltid uppskattad present

Tips på present till mors dag

Alla former av choklad är alltid ett vinnande koncept. Den här har dessutom peppigt budskap, perfekt till mors dag! (reklamlänk)

 

Läs mer:

Annons