BRIDGET JONES: THE EDGE OF REASON, Hugh Grant, Renee Zellweger, 2004, (c) Universal/courtesy Everett Collection

BRIDGET JONES: THE EDGE OF REASON, Hugh Grant, Renee Zellweger, 2004, (c) Universal/courtesy Everett Collection

Det har inte med utseendet att göra, inte heller med yrke, fritidsintressen eller ålder. Anledningen till att många kvinnor faller för män som trycker ner dem beror på att dessa män har högt självförtroende.

En österrikisk studie kom nyligen fram till att många kvinnor attraheras av män med en narcissistisk personlighet. Dock är det inte narcissismen i sig som lockar, det har snarare att göra med att narcissistiska män är väldigt säkra på sig själva.

Narcissister gör ofta ett bra första intryck, eftersom de är utåtriktade och har lätt att få uppmärksamhet. Det gör att de upplevs som charmiga, särskilt när de lär känna nya människor.

Trots studiens slutsats är det ändå inte kört för de snälla, bra och trygga männen med något lägre självförtroende. Narcissister upplevs nämligen som mindre attraktiva när de är i ett förhållande, visar en tysk studie.

Så ett tips till alla som dejtar: i det långa loppet är det aldrig bra att vara arrogant och självisk, hur självsäker du än må vara.

Jobba i stället på ditt självförtroende – att vara säker på dig själv kommer att ta dig långt – oavsett om du är kvinna eller man.

Källa: Men’s health Foto: IBL

Fler lästips! 

Så påverkas din kärleksrelation av musik

4 skäl till att lyckliga relationer kraschar

Mest läst