Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

Orgasmgarantin är SVT-dokumentären som du inte får missa

02 okt, 2019 
AvAnaïs González Cruz
Har du testat lufttrycksvibratorn? Den revolutionerande sexleksaken har tagit världen med storm – men är det farligt att använda den för mycket? I nya dokumentären Orgasmgarantin får du svar.
Annons

Penisformade dildos har i decennier dominerat marknaden för kvinnliga sexleksaker. I dag kan du köpa verklighetstrogna vibratorer i alla möjliga former – du kan till och med beställa en avgjutning av din partners kön.

Ett manligt perspektiv på kvinnlig njutning är verkligen inget nytt, men säljpitchen penetring och åter penetring börjar vid det här laget bli ganska tröttsam. Särskilt för kvinnorna som sällan eller aldrig når orgasm.

Statistik visar nämligen att 25 procent av världens kvinnor har svårt att komma, ett ämne som tas upp i den nya SVT-dokumentären Orgasmgarantin. Allra minst orgasmer får de heterosexuella kvinnorna, vilket gör försäljningen av penisdildos än mer dyster.

Men nu kan en ny vibrator vända på den statistiken. Vi pratar såklart om lufttrycksvibratorn, en revolutionerande sexleksak som tagit miljoner kvinnor med storm. Produkten skapar en sugande känsla med hjälp av tryckvågor i varierande intensitet, som du själv styr.

Annons

Anpassad efter den kvinnliga kroppen

Till skillnad från andra sexleksaker omsluter vibratorns munstycke hela din klitoris och stimulerar även de inre delarna av organet som det sällan snackas om. Framför allt är den utformad efter vem som faktiskt använder den – du och din vagina:

Lufttrycksvibratorerna är anpassade efter kroppen på dem som använder dem och är oberoende av kuk eller tungor, säger sexologen Tanja Suhinina i dokumentären. 

Hur känns det då? Det är väldigt svårt att förklara. Somliga liknar känslan vid den som uppstår när man onanerar med ett duschmunstycke, medan andra tycker att det påminner om oralsex:

Det är som att det vibrerar i nästan hela nedre delen av kroppen, att allt blir drabbat, tycker Singelrådet-poddaren Emilie Ebbis Roslund. 

svt

Det här är Dead Vagina Syndrome

Orgasmer i all ära, men är det farligt att onanera för mycket med en vibrator? De senaste åren har berättelser om Dead Vagina Syndrome cirkulerat på nätet, ett tillstånd där kvinnor upplever en minskad känslighet efter intensivt vibrator-bruk.

Annons

Ja, det är möjligt att du kan känna dig lite avdomnad om sexleksaken gått varm där hemma. I dag finns dock inga medicinska bevis för syndromet och enligt gynekologer är känslobortfallet nästan alltid tillfälligt.

Sexologen Tanja Suhinina är också av den åsikten: 

Det betyder inte att du är fucked for life. Du behöver bara vila lite, förklarar hon i Orgasmgarantin

Läs mer:

Foto: SVT

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons