Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

Par som inte visar upp relationen i sociala medier är lyckligare

21 dec, 2017 
AvMikaela Råberg
FotografAndrea Piacquadio/Pexels
Har du också vänner eller bekanta som tapetserar flödet med kärleksförklaringar och parselfies med gulliga captions? Nya uppgifter visar – det offentliga gulligullet till trots – att dessa par kanske inte är så lyckliga som de verkar.
Annons
Relationsexperten: Så får du relationen att hållaBrand logo
Relationsexperten: Så får du relationen att hålla

Par som skriver gulliga hälsningar på varandras Facebook-profilsidor och postar smäktande kärleksbilder på Instagram är ofta mindre lyckliga än de som håller sin relation mer privat, skriver Business Insider. En studie publicerad i vetenskapliga journalen Personality and Social Psychology Bulletin har bland annat visat att vi tenderar att vilja synliggöra relationen ännu mer i sociala medier när känner oss osäkra på vår partners känslor.

Anledningen är inte sällan att förhållandet upplevs som bättre om omgivningen luras att tro att relationen är lycklig. På samma sätt som många söker bekräftelse genom att posta bilder på sig själva, får även par kickar att förhållandet får bekräftelse i sociala medier.

Annons

Här är tre anledningar till att lyckliga par inte visar upp sina förhållanden på sociala medier:

1. Lyckliga par är mer närvarande

Det blir inte lika självklart att ta bilder, posta inlägg eller kolla alla flöden i sociala medier om du är lycklig och närvarande i din relation. Självklart gör du dessa saker ibland, men när förhållandet är bra blir du inte lika distraherad av annat och du postar därmed mindre.

2. Ett bra förhållande är en tillräcklig bekräftelse

Med andra ord känns det överflödigt att skriva ständiga uppdateringar om hur kär man är i det offentliga rummet. Lyckan är att vara tillsammans – inte att visa för alla andra att man är tillsammans.

3. Lyckliga par har ingenting att bevisa

I ett lyckligt förhållande behöver man inte bevisa för omvärlden att man är älskvärd och attraktiv, den bekräftelsen får man av sin partner.

Källa: Business insider Foto: IBL

Annons