Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

Så börjar du dejta på nytt – 5 tips på hur du kommer igång

23 apr, 2019 
AvEmma Castman
Att dejta är spännande och kul – men också läskigt och komplicerat. Här är fem tips på viktiga saker att komma ihåg innan du kastar sig ut i dejtingdjungeln och börjar leta efter kärlek.
Annons

Även om det har blivit enklare att komma i kontakt med potentiella partners via dejtingssidor och appar är det ingenting som säger att det är enkelt att dejta. Snarare tvärtom. För att ge sig ut i kärleksdjungeln krävs det såväl mod som tålighet, självrespekt och eftertänksamhet.

Alla ser på dejting på olika sätt, och oavsett om du är ute efter något seriöst eller något mindre allvarsamt är det en viktig aspekt att minnas. Här är fem tips på saker som är bra att komma ihåg när du dejtar:

1. Nyckeln till framgång är kommunikation

Tillhör du den kategori som är ute efter ett seriöst förhållande är det en dålig idé att ödsla tid på singlar som inte vill samma sak – och vice versa. För att undvika detta krävs det en öppen och ärlig dialog från start. Genom att berätta vad du har för intentioner med ditt dejtande ger du din dejt möjligheten att bestämma hur hen vill göra, samtidigt som du får veta hur personen i fråga ser på framtiden. Tydlig kommunikation gör helt enkelt att ni slipper att bli besvikna längre fram i processen.

Annons

2. Var öppensinnad och våga tänka nytt

Många fastnar i drömmarnas värld och fokuserar mer på målet än på resan dit när de dejtar. Försök därför att vara mer i nuet och håll nere förväntningarna. Prova att dejta singlar som du vanligtvis inte brukar, några som inte ser ut som de du traditionellt sätt faller för eller som har helt andra intressen än de du förväntat dig att din framtida partner ska ha. Sänk helt enkelt din kravlista och tänk utan för boxen. Det är helt klart värt att prova.

3. Lägg inte onödig tid på någon som inte får dig att blomstra

Om det inte känns rätt så är det antagligen inte det heller. Visst kan det vara bra att gå på mer än en dejt för att verkligen se om den stämmer överens med vad du söker, men att fortsätta dejta någon bara för att man känner att man borde är aldrig ett vinnande koncept. Gå vidare och hitta någon som verkligen får dig att må bra – för det är du värd.

Annons

4. Kom ihåg att ärlighet alltid varar längst

Strunta i att spela det berömda spelet, och var tydlig och rak med vad du vill och vad du har för förväntningar på din och din dejts relation. Att plötsligt sluta höra av sig och mer eller mindre gå upp i rök kan ses som en enkel utväg, men handen på hjärtat – är det så du själv hade velat bli behandlad i en omvänd situation? Ärlighet varar alltid längst – det vet vi ju.

5. Våga lita på dina känslor

Allt blir inte alltid som man har tänkt sig, så är det bara. Någon som du först inte sett som en potentiell partner kan från en dag till en annan ge dig miljontals med fjärilar i magen, medan en som länge gjort dig knäsvag plötsligt kan få dig att inte känna någonting alls. Känslor ändra skepnad, och det är helt normalt. Släpp kontrollen och våga låta det du känner få styra för en stund.

Artikelinspiration: Elite Daily
Foto: TT/Shutterstock

Läs mer:

Annons