Gå vidare från en skilsmässa med expertens bästa tips

Att gå igenom en skilsmässa är tufft och tar ofta lång tid. Men tiden läker alla sår, ibland kan det dock vara skönt att få lite hjälp på traven för att veta var man egentligen tar vid när ens äktenskap går i kras.

Femina har pratat med relationsexperten Charlotte Sander för att ta reda på hennes bästa råd om hur man går vidare från en separation. Läs dem här nedan!

Gå vidare med hjälp av expertens tips!

Ta hjälp av expertens tips!

1. Ta den tid du behöver

Först och främst – stressa inte fram ett välbefinnande. Det gäller att du tar det steg för steg och inte tvingar dig själv att må bättre än du faktiskt gör. Stanna upp känn efter och bearbeta det som hänt. Även om du intalar dig själv att allt är okej kan skilsmässan vara en större sorg än du själv inser. Låt läkandet ta tid!

2. Hitta dina egna rutiner

Efter en stor livsförändring kan du behöva lära dig många saker på nytt. Kanske har du flyttat till ett nytt boende och har en ny ekonomi att förhålla dig till. Även familjesituationen kan se annorlunda ut.

Om det finns barn med i bilden är det väldigt viktigt att lära sig kommunicera och lyssna på varandra. Självklart ska du tillbringa tid med dina barn, men kom ihåg att de även behöver umgås med den andra föräldern om möjligheten finns.

3. Var snäll mot dig själv

Ta hand om dig och försök att vara ditt bästa jag mot dig själv. En skilsmässa betyder inte att du har misslyckats. Det kan dock ta flera år att komma över vad som hänt och då är det viktigt att ha i åtanke att det är helt okej. Tänk på att bearbeta allt i din egen takt och lyssna på dig själv för att till slut hitta tillbaka till ditt eget liv som du trivs med.

Bildkälla: TT/IBL

Läs mer:

6 svenska kändisar som öppet berättat om sina relationer

Så vet du att du är redo att gå vidare efter en separation

Från trasig parrelation till föräldrateam – 9 tips för att lyckas

Mest läst