Kiwibäret Nergi har fått en välförtjänt status som superbär och matchar väl den aktuella hälsotrenden i Sverige. Sprängfyllt med vitaminer och mineraler kommer bäret det att finnas i utvalda butiker från och med september månad.

Nergi passar perfekt till snacks, i sallader och till dessert – ett näringsrikt mellanmål!

Kiwibäret härstammar från Asien där de växer vilt sedan århundraden. Nya närbesläktade arter av superbäret upptäcktes i Kina och senare på Nya Zealand 2005, som var av högre kvalitet och mer smakrika. Kiwibäret har en klargrön färg och är av samma storlek som ett körsbär och äts som det är. Skalet är tunt och mjukt, och ätbart. Fruktköttet liknar den vanliga kiwin, men smaken är mer intensiv, söt och något syrlig.

Kiwibären är säsongsbär såsom hallon, blåbär och vinbär, och finns ute på marknaden från slutet av augusti till mitten av november månad.

 

Kiwibäret är fyllt med antioxidanter och har högt innehåll av C- och E-vitaminer. Dessutom innehåller bäret en mängd mineraler, ibland mer än våra vanliga bär, samt fibrer. Förutom sina hälsofördelar, är kiwibäret kalorisnålt, 52 Kcal per 100g.

100 gram kiwibär innehåller:

52,5 mg C-vitamin

5,28 mg E-vitamin

3,6 g fibrer

268 mg kalium

29,4 mg fosfor

45,9m kalcium

19,4 mg magnesium

Kiwibäret nergi kommer att säljas i utvalda ICA butiker, på COOP och på City Gross från och med september månad.

Från Allas.se

Fler lästips! Läs mer om bäret här! 

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: