Sanna Bråding är skådespelerska, programledare och bloggare – men också kämpande ensamstående tvåbarnsmamma. Sin senaste bloggpost inleder hon med orden ”Det här är jag. 37 år. Kvinna. Tvåbarnsmamma. Ensamstående. Egenföretagare. Krigare.  Men även.. Slutkörd. Trött. Känslig. Kärleksfull. Sårbar. Och just nu Utmattad”.

Läs även Ulrika sa upp sig från toppjobbet – för att starta ett nytt liv i Indonesien

I ett öppenhjärtigt inlägg beskriver hon hur stressen och pressen till slut blev för mycket. Hur hon, som så många andra, förstod att risken fanns men ändå inte trodde att hon själv skulle drabbas. ”Jag tänkte att det var för andra, men inte för mig. Jag hörde om det, såg närstående drabbas, men intalade mig likt förbannat att jag på något sätt stod över.” skriver hon.

Sanna berättar också hur hon kopplat ihop sitt egenvärde med sina prestationer, hur hon prisat sig själv – och också blivit hyllad – för sitt höga tempo och fokus på att leverera. Medveten om att beteendet skadade henne i längden har hon sedan nio år medvetet jobbat med sin inre hälsa. Men utmattningen slog till ändå.

”Och då, när jag nästan trodde jag var ”klar”. Då kom den riktiga smällen. Då när psyket & kroppen liksom smälte samman. Då när insikterna hann ikapp. Då när tiden var inne. Då när jag var redo. Då kom kraschen. Så nu är jag här. Det höll i 37 år.”, skriver hon.

Läs även 8 tecken på att du ligger i riskzonen för att bli utbränd

Trots den svåra situationen lyckas hon se fördelen med sin smärtsamma process, som hon ändå kallar det ”mest häftiga jag genomlevt”.

”Nu håller jag på att bli den jag innerst inne alltid varit, men varit för rädd för att släppa fram.”, avslutar hon.

Den starka och ärliga texten hyllas nu av tusentals, läs mer på Sanna Brådings instagram och blogg på amelia.se

Det här är jag. 37 år. Kvinna. Tvåbarnsmamma. Ensamstående. Egenföretagare. Krigare. 👊🏾 Men även.. Slutkörd. Trött. Känslig. Kärleksfull. Sårbar. Och just nu Utmattad.🙌🏼 Det där tillståndet som jag innerst inne visste fanns, men trodde att jag aldrig skulle få uppleva. Jag tänkte att det var för andra, men inte för mig. Jag hörde om det, såg närstående drabbas, men intalade mig likt förbannat att jag på något sätt stod över. Jag har ju jobbat dubbelt med skolan sedan tidiga tonår. Jag har presterat på topp & haft maxbetyg i det mesta. Jag har gått igång på trasiga män & trott att jag kan läka dem. Jag har velat så mycket & vänt ut och in på mig själv för att nå dit. Allt med en känsla av att jag inte duger. Att jag inte är värd att älskas om jag inte presterar. Ett totalt självutplånande. En känsla som är roten till precis allt jag flytt ifrån enda sedan barnsben. En känsla som jag smidigt gömt bakom mängder av försvar genom åren. Senaste 9 åren har jag jobbat arslet av mig med mitt inre. Brutit ner mur efter mur tills jag slutligen nådde kärnan. Och då, när jag nästan trodde jag var ”klar”. Då kom den riktiga smällen. Då när psyket & kroppen liksom smälte samman. Då när insikterna hann ikapp. Då när tiden var inne. Då när jag var redo. Då kom kraschen. Så nu är jag här. Det höll i 37 år. Just nu (sedan 11 v) är jag inne i en av de mest omtumlande resor av dem alla. En process som är svår att beskriva i ord. En process som vänder ut och in på allt och slår mig fri från mitt förflutnas bojor. Sjukt tufft. Extremt ångestfyllt i stunder. Och på riktigt en av de häftigaste & mest smärtsamma processer jag någonsin genomlevt. Nu håller jag på att bli den jag innerst inne alltid varit, men varit för rädd för att släppa fram. #utmattning #frigörelse #livet #transformation #prataomdet #tacksam #utveckling 💜🙏🏼

Ett inlägg delat av sannabrading (@sannabrading)

Läs även 6 tecken på att din familj mår dåligt av stress

BILD: IBL / Instagram Sanna Bråding

Artikeln publicerades först på MåBra.

 

Mest läst