sats

Gymkedjan Sats väljer nu att stänga sina anläggningar i Sverige, Norge, Finland och Danmark – i ett försöka att bidra till att minska risken för coronasmitta.

– Vi gör detta som en ren säkerhetsåtgärd från vårt håll. Vi vill ta vårt ansvar för att bidra till att minska risken spridning, säger Malin Selander, pressansvarig på Sats.

Tidigare har Sats vidtagit åtgärder som ökad städning, och tillgänglig alco-gel på anläggningarna. Men nu har de alltså bestämt att stänga anläggningarna helt.

– Vi har beslutat att stänga nu två veckor, och alla medlemskap är satt på paus.

Beslutet kommer efter att Sats bland annat haft en konstaterad coronasmittad medlem i Norge, till Tv4-nyheterna säger Malin Selander:

– Vi hade information igår där vi gick ut i Norge bland annat med två center att vi har haft en medlem som är konstaterat smittad. Däremot kan vi inte konstatera att medlemmen var smittad när han var hos oss. Men som en säkerhetsåtgärd så valde vi att stänga de centren och starta en stor rengöring såklart.

Malin Selander tillägger:

– Men jag vill vara tydlig med att det var inte konstaterat att medlemmen var smittad när den befann sig på vårt träningscenter. Men det var också en säkerhetsåtgärd från vårt håll, för våra medlemmar och vår personal.

Sats säger att de redan från corona-smittans början följt myndigheternas rekommendationer. Men att stänga gymmen är ett eget beslut från deras håll.

– Vi har inte fått en tydlig rekommendation om att stänga men vi känner att vi är Nordens största aktör, vi vill ta vårt ansvar och hjälpa till att minska risken för en eventuell smitta. Så nu har vi beslutat för att stänga i två veckor till att börja med, säger Malin Selander till Tv4-nyheterna.

Sats har sedan tidigare valt att ge alla sina medlemmar tillgång till onlineträning, för att de ska kunna träna hemifrån istället om de vill.

 

Läs mer:

Karensdagen tas bort pga corona – detta innebär beslutet

10 myter vi måste sluta sprida om corona

5 saker du kan göra för att skydda dig själv från coronavirus

Mest läst