Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

Skrivbordsgympa med PT-Fia!

26 mar, 2020 
AvIda Gustafsson
Ta en paus och stretcha med Fia! Feminas bloggare Sofia ”PT-Fia” Ståhl delar med sig av sina bästa tips för att mjuka upp en kontorsstel kropp.
Annons
Skrivbordsgympa med PT-FiaBrand logo
Skrivbordsgympa med PT-Fia

Efter ett par dagar framför en laptop vid ett köksbord är vi nog många som känner oss lite stela i kroppen. Vi bad vår bloggare Sofia Ståhl att dela med sig av ett par enkla knep för en stel kontorskropp. I hennes skrivbordsgympa får du tips om ett par enkla övningar som gör stor skillnad för stela ryggar och höfter – men även handleder och fingrar! Så unna dig en paus och stretcha ett par minuter.

Ett långvarigt stillasittande kan på lång sikt få negativa effekter för hälsan, att bara sitta stilla hela dagarna utan variation genom att stå eller gå kan öka risken för hjärt- kärlsjukdomar, skriver Arbetsmiljöverket på sin hemsida. Att hålla musklerna och blodcirkulationen igång är bra för kroppens olika delar, leder och ämnesomsättningen.

Att röra på sig då och då har även goda effekter för hur vi mår psykiskt. En skrivbordsgympa på ett par minuter räcker förstås inte för att möta kroppens behov på motion – men det är en liten god bit på vägen!
Om du vill köra igenom hela kroppen och bli lite svettig kan du testa PT-Fias träningspass på 30 minuter.

LÄS MER: 

Annons