Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

Sofia PT-Fia Ståhl i nya serien Lyckomaten: ”Ett nytt sätt att förmedla hälsa i tv”

16 sep, 2019 
AvLina Sköld
Tareq Taylor Sofia Ståhl Feminas bloggare Pt-Fia
Känner du att det är dags för en livsförändring? Kanske kämpar du mellan barnhämtningar och jobb? Eller behöver inspiration för att laga nyttig mat och komma igång med träningen? Under femtio dagar kommer Feminas nya bloggare Sofia PT-Fia Ståhl att ta sig an olika livsöden i SVTs nya tv-serie Lyckomaten. Programmet där alla deltagare har samma mål – de vill leva hälsosammare.
Annons

Feminas nya bloggare Sofia PT-Fia Ståhl gör sin programledardebut den 10 oktober med Lyckomaten. En serie på SVT där Sofia tillsammans med kocken Tareq Taylor kommer att hjälpa fem personer med sin hälsa under femtio dagar. Med förändrad kost, regelbunden träning och mentala utmaningar börjar resan mot ett hälsosammare liv.

”För mig är Lyckomaten en påminnelse om hur jag vill leva”

Lyckomaten PT-FIA Sofia Ståhl

– Lyckomaten är ett nytt sätt att förmedla hälsa i tv. Vi har gjort vårt bästa för att prata om välmående inifrån och ut, utan pekpinnar, hets och viktfokus. Jag tar med mig så mycket glädje från inspelningarna. För mig är Lyckomaten en påminnelse om hur jag vill leva, säger Sofia Ståhl.

Deltagarna i programmet har alla olika livssituationer och förutsättningar. Vi kommer att få följa Maria, 45 år, trebarnsmamma som försöker få tiden att räcka till. Katrin, 52 år, behöver få struktur i sin vardag och hjälp med lust till matlagning. Mikael, 25 år, vill sluta med cigaretter och energidrycker och vill sova bättre. Johan, 67 år, vill komma igång med träningen igen och måste sänka sina kolesterolvärden. Stephanie, 29 år, har svårt att äta rätt och vill ta sig ur bantningsträsket.

Lyckomaten, hälsoresa, PT Fia Sofia Ståhl Tareq Taylor

– Det har varit spännande, och framförallt känslomässigt att följa deltagarnas resa. Att verkligen se komponenter som mat och träning tillsammans med mentala utmaningar gör att vi kan få ett bättre och kanske lyckligare liv, säger Tareq Taylor

Annons

Med start torsdag den 10 oktober kl 20:00 på SVT.

Foto: Janne Danielsson/SVT 

Läs mer:

Annons