Sara och Ben gifte sig unga, bara 23 och 26 år, och började försöka få barn bara något år senare. Eftersom de båda var hälsosamma och kom från stora familjer var de säkra på att det skulle vara enkelt att bli gravid – men det var det inte.

I en artikel på Love what matters berättar nu Sara om parets långa kamp för att få barn ihop. Hon genomgick sex IVF-behandlingar som alla var fruktlösa – och hela tiden höll paret sin kamp för att få barn hemlig från sina familjer.

När Sara och Ben tillbringade tid med Bens familj – hans mamma, mammans nya make och hans dotter Jenna – så kom det fram på ett oväntat sätt. Trots att de inte kände Jenna så bra då, så var det hennes oskyldiga fråga om Sara och Ben ville ha barn som gjorde att Sara till slut öppnade upp sig.

”Jag lät fasaden falla. Jag sa 'Vi har försökt i tio år och ingenting har fungerat. Vi har inga alternativ kvar'. Utan att tveka sa Jenna 'Du är familj. Jag kan vara din surrogatmamma'”, skriver Sara på Love what matters.

Efter ett misslyckat försök blev Jenna gravid med Sara och Bens barn, och de berättade det för sina familjer, och den 23 maj 2017 föddes den efterlängtade sonen Hugh.

Systern erbjöd sig: Jag vill också vara surrogat

Med sin älskade son i världen hade Sara och Ben inga tankar på att försöka få ett syskon till honom – och blev därför minst sagt förvånade när Saras syster Michelle ringer dem en dag när de är och handlar i mataffären.

”Vi kunde inte tro att hon också erbjöd oss den här gåvan. Vi var extatiska över tanken på att ge Hugh ett syskon, men vi var också oroliga eftersom vi visste hur påfrestande surrogatmödraskap kan vara – speciellt eftersom det inte är någon garanti att det lyckas. Jag sa till Michelle att hon fick backa när hon ville om det blev för jobbigt, men hon svarade 'Ända sedan du berättade att Jenna var ditt surrogat, så har jag känt att det borde varit jag. om jag hade vetat hur du kämpat så hade jag erbjudit min hjälp tidigare'”, skriver Sara.

Det tog inte lång tid innan Michelle var gravid med Hughs lillasyster, och nionde april 2019 föddes hon.

”Det var en av de mest surrealistiska ögonblicken i mitt liv. När jag höll min dotter i mina armar, tittade jag beundrande på min utmattade syster som hade glädjetårar rinnande ner för kinderna. Hon hade just fött min dotter, och jag var totalt överväldigad”.

Läs mer:

Farmor födde sitt eget barnbarn – åt sin son

Jessicas barndröm krossades av cancer – då hjälpte bästa vännen till

Barndomsvännen blev surrogatmamma – efter cancerbeskedet

Mer läsning

Femina