När Therese Alshammar väntade sitt andra barn fick hon ett riktigt mardrömsbesked.

– När över halva graviditeten hade gått fick vi reda på att något var fel på vår bebis. Helt plötsligt vändes lyckan över att vara gravid till något väldigt jobbigt, säger Therese Alshammar till Expressen och fortsätter:

– Sedan sa läkarna det som i stort sett inte går att ta in: ”du får en vecka på dig att bestämma dig om du vill behålla barnet eller inte”.

– Att höra de orden när man är gravid i vecka 25, har mage, har känt bebisens sparkar…Det är vidrigt..

Det läkarna sett var att barnet hade så kallad vridfot, att foten är sned. Det gick inte att utesluta att det skulle finnas fler fel på barnet.

Läs även: Blödning under graviditet behöver inte betyda missfall

De gjorde alla tester man kan göra utan att se något mer fel.

Therese Alshammar och hennes sambo Johan Wallberg fattade ett beslut – de skulle behålla barnet, som de gav namnet Ted.

– När Ted kom ut och läkarna kunde konstatera att han inte hade några fler handikapp eller fel kändes det som en enorm lättnad även om vi visste att det väntade en tuff tid, säger Therese Alshammar.

När Ted var en vecka gammal gipsades han för att vrida foten rätt. Nu har han en skena på foten som kommer att hjälpa till att hålla foten i rätt position. Skenan ska sitta kvar tills han fyller fem år.

– De fem första månaderna av hans liv var bara sjukhusbesök, hem, amma och sjukhusbesök igen. Jag har fått ett helt annat perspektiv på vad som är jobbigt i livet. Samtidigt, när man är mitt i något tufft blir det lättare än alla rädslor och scenarios man tänkt sig innan. När Ted fötts var fokus på att göra det bästa av allt och att det bara var en liten fot som skulle rättas till och bli bra. Det finns betydligt värre saker säger Therese Alshammar.

Läs även:

Linas son föddes med obotlig sjukdom

Jennie: ”Jag lyssnade på magkänslan och inte på läkarna – det räddade min sons liv”

Artikeln publicerades först på Hänt.se.

Mest läst