Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

Victoria och Tove startade ett välgörenhetslopp

30 jun, 2017 
AvIda Gustafsson
Efter att ha förlorat en mamma och en syster i cancersjukdomar ville kompisarna Victoria Ödmark och Tove Beckman göra något med sin frustration över den dödliga sjukdomen. Resultatet blev välgörenhetsloppet "Vem springer du för" som i år arrangeras för fjärde året i rad.
Annons

Victoria Ödmark miste sin mamma, Tove Beckman sin syster i cancersjukdomar.

– Man blir frustrerad när någon i ens närvaro drabbas av cancer. Känslan är hopplöshet. Det enda man kan göra i slutskedet är att finnas, vara tillgänglig och stötta. Är man lagt åt det hållet att man måste lösa saker så blev det här en naturlig reaktion på något som man inte kan göra någonting åt. Sen var det tur i oturen att det just var två så nära familjemedlemmar som drabbades. Hade det inte skett så hade antagligen loppet aldrig blivit av, säger Tove Beckman.

Tanken med loppet, som i år hålls den 16 juli, är att alla deltagare springer för någon som är drabbad av cancer, varit drabbad av cancer eller som gått bort. Intäkterna från anmälningsavgifterna går oavkortat till Cancerfonden. Alla deltagare får en numerlapp där man också skriver namnet på den personen, som man sedan bär med sig hela dagen.

Annons

– Cancer är så förknippat med ensamhet och rädsla trots att 1/3 av alla drabbas av cancer. Så med denna dag vill vi sprida en kämparglöd, en gemenskap och visa att ingen är ensam. Det finns massor av människor med näst intill samma historier.

Vem springer du för hålls på Sandhamn i Stockholms skärgård, en miljö som både Tove Beckman och Victoria Ödmark som är uppväxta på Djurö kände var en perfekt miljö för loppet som är 5 kilometer långt. Deltagarna får sedan springa eller promenera sträckan och det spelar ingen roll om man är ung eller gammal eller en hund – alla är välkomna att delta i loppet som samlar in pengar till Cancerfonden.

Hur mycket pengar samlar ni in hittills?

– Vi har samlat in 792.250kr, så kommer det tillräckligt med folk detta år så har vi allihopa tillsammans samlat in över en miljon!

Anmälan till årets lopp är öppet fram till den 14 juli, det går också att anmäla sig på plats, lördagen den 15 juli. Läs mer om Vem springer du för genom att klicka på länken.

 

Annons