Joan MacDonald

Instagram
Influencers som visar att starkt är vackert
Slå på ljud

Det är aldrig försent för att göra en livsförändring. Det tog 74-åriga Joan MacDonald fasta på. För ett par år sedan kom motivationen till att bli starkare. Och det har hon blivit!

Som tränande 74-åring har hon nu blivit en viral succé med över 800 000 följare på Instagram som vill följa hennes hälsoresa.

På profilsidan på hennes Instagram står det ungefär ”Du kan inte vrida tillbaka klockan men du kan vrida upp den igen” och i flödet kan man se videor där Joan gör övningar som det skulle vara imponerande att se personer med halva hennes ålder klara.

Tränas av sin dotter

Joans dotter är personlig tränare och också den som tränar Joan. Hon var också den som insisterade på att Joan skulle köpa nya träningskläder, vilket gav Joan nytt självförtroende.

På Instagram skriver hon: ”Jag hade faktiskt muskler! Jag hade faktiskt börjat komma i bra form! Det kändes så bra när jag såg det, när jag hade de nya kläderna på.”

Hon lägger till att även om stil ofta inte spelar någon roll så kan det vara extra motivation. När du känner att du ser bra ut så börjar du vara lite mer snäll mot dig själv.

Joans hållbara väg till hälsa

Joan tipsar om att vi ska vara just snälla mot oss själva, och prioritera självkänsla, medkänsla och styrka snarare än att fokusera på en siffra på vågen. Hon menar att det är en betydligt hälsosammare och mer hållbar väg till hälsa.

”Snälla, vänta inte tills du är ’perfekt’ innan du känner dig stolt över dig själv. Du måste se din perfektion, din ansträngning och ditt mod redan idag. Älska dig själv tillräckligt mycket för att förändras, och visa dig själv det dagligen.”

Foto: Instagram @trainwithjoan

Läs mer:

Pappans knep får bebisen att somna direkt – se virala klippet

Be a lady they said – feministiska klippet alla borde se

Mammorna provar trendiga badkläder – se klippet!

Mest läst