Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

Yoga med Johanna – ny videoserie för ett liv i bättre balans

02 okt, 2019 
AvNina Nyström
I vårt nya videoformat med fokus på ett liv i balans låter vi influencern och yogaläraren Johanna Ljunggren guida dig genom en rad sköna och effektiva yogapass för både vana yogis och nybörjare. Passen boostar både kropp och själ – eller vad sägs om yoga mot din jobbiga mensvärk, din trötta hållning eller din oroliga sömn?– Temat är yoga för kroppen, men även för känslor. Jag föredrar att prata om yoga för mental hälsa, i stället för hur du får en tajt mage, säger Johanna.
Annons
Yoga mot PMS & mensvärk med JohannaBrand logo
Yoga mot PMS & mensvärk med Johanna

I en allt stressigare tillvaro har det aldrig varit viktigare att hitta tid för hälsa, välmående och återhämtning. Men att rymma mindfulness och egentid i livspusslet kan vara en nog så tuff uppgift. Det behöver dock varken vara svårt – eller tidskrävande. Tillsammans med yogagurun Johanna Ljunggren storsatsar vi nu på en videoserie med inspirerande yogapass där fokus ligger på övningar som kan lindra problem och tackla utmaningar många tampas med i sin vardag. Passen är mellan sex och 17 minuter långa och passar alla, oavsett tidigare yogaerfarenhet.

Följ med i de enkla instruktionerna och låt våra tematiska yogafilmer hjälpa dig att hjälpa dig själv till ett liv i bättre balans. Eller vad sägs om yoga som detoxar kroppen, lindrar mensvärken, stärker hållningen, ger bättre förutsättningar för god sömn samt öppnar upp ett brustet hjärta. Hitta det som passar dig. Under kommande veckor släpper vi nya teman vartefter. HÄR hittar du instruktionen till det första passet med tema yoga mot PMS och mensvärk.

Annons

Yoga med Johanna Ljunggren

Vem är du?

– Jag heter Johanna Ljunggren och driver plattformen Detoxlife som består av mitt Instagramkonto och en blogg på Elle. Här försöker jag ifrågasätta hållbarhet men också inspirera till ett lustfyllt sätt att leva holistiskt.

Vad betyder yoga för dig?

– Allt och inget. Jag har yogat så pass länge nu och jag märker när jag inte finner tid för den. Men perioden när yogan var hela mitt liv är förbi, vilket jag tycker är skönt. Jag skulle kunna förklara det med att yogan är så pass mycket större än bara rörelser och att stå på mattan i dagens läge. Det är ett sinnestillstånd – man kan finna yogastunder överallt, som på en promenad eller när man står i kö.

Berätta mer om formatet?

– Det är filmer med enkla yogaövningar som tittaren kan ta med sig in i vardagen. Temat är yoga för kroppen, men även för känslor. Jag föredrar att prata om yoga för mental hälsa, istället för hur du får en tajt mage. 

Annons

Vad är det vanligaste felet folk gör som inte tycker om yoga?

– Yoga är inte för alla, precis som att jogga inte är det heller. Jag skulle önska att vi släppte lite på den romantiska synen på att yoga fixar allt. Du kan få samma lugn av att ta en promenad i skogen eller att laga mat. Det vi inte får glömma är att vi vill hitta ett verktyg som kan få oss att må bra. 

Ok, men vad är ditt bästa tips för att bli vän med yogan om man är nybörjare?

 – Ge det tid, gör hellre lite ofta än mycket någon gång då och då. Och tänk inte så mycket! Våga släppa huvudet.

Vad behöver man för att yoga hemma?

– En plats där du kan plocka undan och skapa en fristad. Om utövar du fysisk yoga kan en yogamatta hjälpa. Mjuka kläder. Mer än så behövs inte.

Vad ska man tänka på innan man sätter igång?

– Jag brukar påminna mig själv om att ”nu börjar din träning” och ta några djupa andetag innan jag sätter igång. 

När är bästa tiden eller läget att yoga?

– När du får tid….

 

Video: Hamon Moravejzadeh och Katarina Mattsson

Foto: Fredrik Skogkvist

Läs mer:

Annons