Jobbcoachens bästa tips: Så landar du ditt drömjobb

08 apr, 2021 
AvAino Oxblod
FotografHanna Kuprevich/TT.
Så får man drömjobbet.
Har du tröttnat på jobbet du har, men vet inte hur du ska få jobbet du längtar efter?
Det behöver faktiskt inte vara så svårt att knipa drömtjänsten.
Jobbcoachen Jonathan Björkman på Jobbland delar med sig av sina bästa tips för att landa drömjobbet!
Annons
Så hanterar du din jobbångestBrand logo
Så hanterar du din jobbångest

Att ha ett jobb man trivs med är något som de allra flesta strävar efter. Men att lämna ett jobb man inte trivs med kan kännas jobbigt om man inte har fått det man egentligen är ute efter.

Men hur gör man för att få sitt drömjobb då? Det vet jobbcoachen Jonathan Björkman på Jobbland. Här delar han med sig av alla sina bästa tips för att hitta rätt!

Så gör du för att landa drömjobbet

1. Börja med att ta reda på vad du vill jobba med, och fundera över vad det är du trivs med att göra egentligen. Försök jobba med något som inte känns som ett jobb – som du fåt energi av och tycker är roligt att hålla på med, som du också få inkomst för. Då blir det ett riktigt drömjobb.

2. Visualisera jobbet du vill ha. Skriv gärna ner jobbdrömmen, och berätta för dina vänner vad du egentligen skulle vilja göra. Det blir lättare att ta tag i att söka sig efter drömjobbet när man har tagit steget mentalt.

Annons

3. När man väl vet vad man vill ha, och börjar göra sig redo för det så kan man behöva bygga ut sitt cv för att det ska vara möjligt. Ta en extrakurs som skulle passa för ditt jobb! Vill du till exempel bli chef kan det vara bra att kompetensutveckla och gå exempelvis en ledarskapsutbildning.

4. Nätverka med andra som jobbar med vad du vill jobba med! Både Linkedin och Facebook har olika grupper man kan gå med i, beroende på vad man vill bli. Där kan man hitta personer som kan hjälpa en framåt för att få jobbet man är ute efter.

Annons