Så får man drömjobbet.
Ekonomi
Så hanterar du din jobbångest
2:00

Efter reklamen: Så hanterar du din jobbångest

(2:00)

Slå på ljud

Att ha ett jobb man trivs med är något som de allra flesta strävar efter. Men att lämna ett jobb man inte trivs med kan kännas jobbigt om man inte har fått det man egentligen är ute efter.

Men hur gör man för att få sitt drömjobb då? Det vet jobbcoachen Jonathan Björkman på Jobbland. Här delar han med sig av alla sina bästa tips för att hitta rätt!

Jobbcoachen: Så säger du upp dig på bäst sätt – för att inte bränna broar

Så gör du för att landa drömjobbet

1. Börja med att ta reda på vad du vill jobba med, och fundera över vad det är du trivs med att göra egentligen. Försök jobba med något som inte känns som ett jobb – som du fåt energi av och tycker är roligt att hålla på med, som du också få inkomst för. Då blir det ett riktigt drömjobb.

2. Visualisera jobbet du vill ha. Skriv gärna ner jobbdrömmen, och berätta för dina vänner vad du egentligen skulle vilja göra. Det blir lättare att ta tag i att söka sig efter drömjobbet när man har tagit steget mentalt.

3. När man väl vet vad man vill ha, och börjar göra sig redo för det så kan man behöva bygga ut sitt cv för att det ska vara möjligt. Ta en extrakurs som skulle passa för ditt jobb! Vill du till exempel bli chef kan det vara bra att kompetensutveckla och gå exempelvis en ledarskapsutbildning.

4. Nätverka med andra som jobbar med vad du vill jobba med! Både Linkedin och Facebook har olika grupper man kan gå med i, beroende på vad man vill bli. Där kan man hitta personer som kan hjälpa en framåt för att få jobbet man är ute efter.

Mest läst