Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteraturMelodifestivalen 2024

10 bästa Disneylåtarna enligt fansen

16 jul, 2020 
AvLovisa Svedlund
ELLE disney
Gillar du att sjunga med i Disneysånger på högsta volym? Här är de 10 mest lyssnade låtarna från Disney på Spotify.
Annons
Våra topp 5 teckande DisneyfavoriterBrand logo
Våra topp 5 teckande Disneyfavoriter

En stor anledning till att vi älskar Disneyfilmer så mycket är såklart musiken. Eller vad säger du, visst reser sig håret på armen till tonerna av Havet är djupt, En värld full av liv och En helt ny värld?

Det är kanske svårt att avgöra vilken låt som är den allra bästa i Disneyskatten. Beroende på vilka filmer man själv såg mycket i sin barndom och vilka karaktärer man gillar extra mycket, har alla såklart olika favoriter.

Men för ett år sen listade Spotify vilka Disneylåtar som var mest spelade i deras streamingtjänst – och resultatet är riktigt mysigt. Här är de tio låtar som hamnade i topp då:

1. Let It Go (Slå dig fri), Frost

På förstaplats kommer Let It Go i Frost. Sjunger gör den amerikanska skådespelerskan och sångerskan Idina Menzel som gör hela röstrollen till huvudkaraktären Elsa.

2. How Far I’ll Go (Vad jag kan nå), Vaiana

Disney släppte succén Vaiana år 2016. Låten How Far I’ll Go är riktigt svängig och är näst mest spelad av alla Disneylåtar på Spotify. Låten framförs av den amerikanska skådespelerskan och sångaren Auli’i Cravalho i sin roll som Vaiana.

Annons

3. You’re Welcome (Håll tillgodo), Vaiana

Samma film kvalar också in på nummer tre med låten You’re Welcome.

4. Life Is A Highway, Bilar

På fjärde plats ligger låten med den fyndiga titeln Life Is A Highway från filmen Bilar. En riktig pop-rocklåt!

5. Beauty And The Beast (Belle), Skönheten och odjuret

De vackra tonerna till låten Beauty And The Beast från filmen Skönheten och odjuret ligger på femte plats. Den här har många födda på 90-talet sjungit i skolkören och valsat runt till hemma i barndomsrummet.

6. You’ll Be In My Heart (Du finns inom mig), Tarzan

År 1999 släppte Disney sin version av Tarzan. Ledmotivet i filmen, powerballaden You’ll Be In My Heart, kvalar in på plats sex över de mest spelade Disneylåtarna. I originalversionen sjunger Phil Collins och Merche Macaria.

7. A Whole New World (En helt ny värld), Aladdin

Öven Aladdin är en favoritfilm för många 90-talister som växte upp med filmen. Precis som många andra Disneytitlar funkar de dock lika bra idag. Ledmotivet A Whole New World har fått en självklar plats på listan över de mest spelade låtarna.

Annons

8. Try Everything, Zootropolis

Zootropolis hör till de lite nyare titlarna hos Disney. Den kom år 2016 och låten Try Everything har varit populär sedan dess.

9. Love Is An Open Door (Hjärtat Slår Upp Sin Dörr), Frost

Frost kvalar faktiskt in på ytterligare en plats på listan med låten Love Is An Open Door.

10. Under The Sea (Havet är djupt), Lilla sjöjungfrun

På plats tio hittar vi en riktig klassiker. Under The Sea i Lilla sjöjungfrun är perfekt för att sjunga riktigt högt framför spegeln.

Foto: TT

LÄS MER:

Annons