Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteratur

13 feelgodfilmer för hela familjen

02 nov, 2017 
AvMalin Ny
På jakt efter feelgoodfilmer som passar hela familjen? Här är 13 alternativ som är perfekta när det är filmtajm med barnen.
Annons

Spänningsfyllda thriller- och actionfilmer har helt klart sin charm, men ibland är det skönt att må bra efter en film istället för att sitta hemma i soffan med hjärtat i halsgropen.

Här är 13 feelgoodfilmer för hela familjen – och vi garanterar hög mysfaktor!

Love Actually (2003)

Love Actually brukar kallas för feelgoodfilmen nummer ett, och det är inte svårt att förstå varför. Här finns allt – jultema, lycklig och olycklig kärlek, och mycket humor.

Filmen utspelar sig i London där åtta personers liv är på väg att förändras på olika sätt, och där kärleken är i fokus på ett eller annat sätt för alla.

IMDb-betyg: 7,7

Little Miss Sunshine (2006)

Populära indiefilmen Little Miss Sunshine handlar om en dysfunktionell familj där precis alla är skruvade, och det är precis det som gör den till en charmig feelgoodfilm.

Filmen handlar om sjuåriga Olive som får veta att hon har blivit uttagen till att tävla i en skönhetstävling. Familjen packar in sig i en gul Volkswagen-buss för att se till att komma fram i tid till tävlingen som är 130 mil bort från hemmet, och mycket hinner hända på vägen.

Annons

IMDb-betyg: 7,8

Forrest Gump (1994)

Forrest Gump levererar klassiska citat som ”Stupis is as stupid does” och ”Life is like a box of chocolate. You never know what you´re gonna get”, och den oscarsbelönade rullen från 90-talet håller än idag.

Filmen handlar om Forrest Gump som bestämmer sig för att berätta om sitt livsöde för främlingar på en busshållsplats i amerikanska södern.

IMDb-betyg: 8,8

Mamma Mia (2008)

Även om det är lätt att irritera sig på den hurtiga stämningen i musikalfilmen Mamma Mia är den ännu lättare att älska, mycket på grund av musiken och den drömmiga miljön.

Filmen utspelar sig i den grekiska övärlden och handlar om Sophie som precis är på väg att gifta sig när hon hittar sin mammas dagbok. Efter att ha läst den bestämmer hon sig för att bjuda in tre olika män, som kan vara hennes pappa, till bröllopet.

IMDb-betyg: 6,4

Zootropolis (2016)

Zootropolis kom förra året och är en charmig film med ett härligt budskap – att alla kan uppfylla sina drömmar.

Annons

Filmen handlar om kaninen Judy Hopp vars familj har varit morotsodlare i många generationer tillbaka. Själv drömmer hon om att bli den första kaninkonstapeln någonsin, och flyttar till storstaden Zootropolis för att gå i polisskola.

IMDb-betyg: 8

Slumdog Millionaire (2008)

Att bli uttråkad av att titta på Slumdog Millionare är helt omöjligt, och precis när du tror att du vet vad som ska hända överraskas du av ännu en twist i handlingen. På ett väldigt feelgoodaktigt sätt, förstås.

Filmen handlar om den 18-åriga föräldralösa Jamal Malik som är en fråga från att vinna 20 miljoner rupier i den indiska tv-versionen av ”Vem vill bli miljonär?”, när han arresteras av polisen där han förhörs om sig själv och sitt liv.

IMDb-betyg: 8

Råttatouille (2007)

Ingen film i världen kommer att få dig att vilja åka till Paris mer än animerade Råttatouille, och för dig som älskar att laga mat är den ett absolut måste.

Annons

Filmen handlar om råttan Remy som bor i Paris. Hans stora dröm är att bli mästerkock och till skillnad från de andra råttorna är han väldigt petig när det gäller mat.

IMDb-betyg: 8

Billy Elliot (2000)

I Billy Elliot går en pojke emot hela sin omgivning för att uppfylla en dröm, och lämnar dig med en varm känsla i hjärtat långt efter det att eftertexterna har rullat färdigt.

Filmen handlar om elvaåriga Billy Elliot som väljer bort boxningsträningen för att dansa balett, trots högljudda protester från hans pappa och omgivning.

IMDb-betyg: 7,7

Ensam hemma (1990)

Om du är född på 80- eller 90-talet har du förmodligen redan sett Ensam Hemma fler gånger än du kan räkna, men kultstatusen gör att den blir ett måste för familjen varje år.

Filmen handlar om åttaåriga Kevin McCallister som blir kvarglömd hemma när hans stora familj åker på semester till Frankrike över jul.

IMDb-betyg: 7,5

Elf (2003)

Annons

Det är svårt att motstå naiva Buddy i filmen Elf som alltid har trott att han är en tomtenisse men egentligen är människa. En klassiker!

Filmen handlar om Buddy som växer upp bland tomtenissar på Nordpolen. En dag får han reda på att han är människa, och inte tomtenisse, och åker till New York för att leta reda på sin pappa.

IMDb-betyg: 6,9

Frost (2013)

Efter att ha sett Frost kommer Elsa, Anna, Olaf lever kvar i ditt medvetande länge samtidigt som du nynnar på ledmotivet ”Slå dig fri”.

Filmen handlar om kungariket Arendelles prinsessor Elsa och Anna. De har länge levt i isolering för att Elsa som barn inte kunde kontrollera sin ismagi, och när deras föräldrar dör råkar Elsa förfrysa hela kungariket. Hon flyr mot bergen, och Anna följer efter.

IMDb-betyg: 7,5

School Of Rock (2003)

En lärarvikarie får en stel klass i en privatskola att rocka loss i School Of Rock och det är precis så familjefeelgood som det låter.

Annons

Filmen handlar om den före detta rockstjärnan Dewey Finn som blir tvingad till att ta ett jobb som lärarvikarie i en privatskola på grund av ekonomiska problem. Hans rockattityd går bra hem hos eleverna, och de ställer upp i en musiktävling.

IMDb-betyg: 7,1

Måndag hela veckan (1993)

Måndag hela veckan kommer att göra dig och fin familj extra tacksamma över hur era egna liv ser ut, och att ni slipper vakna upp på samma sätt som huvudrollen gör dag ut och dag in.

Filmen handlar om meteorologen Phil som vaknar en morgon och upptäcker att samma dag utspelar sig om och om igen.

IMDb-betyg: 8

Artikeln publicerades först på ELLE.

 

Annons