För ett antal år sedan – 16 för att vara exakt – släpptes filmen 13 snart 30 med Jennifer Garner i huvudrollen. Handlingen kretsade kring en tonåring vars födelsedagsfest spårar ur och födelsedagsbarnet önskar att hon var 30 år. Dagen efter vaknar hon upp och inser att hon har förflyttats 17 år fram i tiden. Trots att filmen inte direkt hyllades av kritikerna blev den otroligt populär och finns fortfarande kvar i minnet hos många.

Vad hände egentligen med skådespelarna i filmen och vad gör de nu? Vi vet!

Jennifer Garner i rollen som Jenna Rink

Då:

Jennifer Garner fick sitt stora genombrott som redaktören för magasinet Poise i filmen och har haft en strålande karriär sedan dess. Bland annat har hon landat roller i filmer som Daredevil, Valentine’s Day, Ghosts of Girlfriends Past, Juno och Dallas Buyers Club. Hon har dessutom medverkat i serier som Alias och Camping. Privat har hon hunnit gifta sig med – och skilja sig från – skådespelarkollegan Ben Affleck och det före detta paret har tre barn tillsammans.

Nu:

Christa B. Allen som en ung Jenna Rink 

Då:

Christa B. Allen spelade Jenna Rink som barn och hon sägs ha fått rollen till stor del på grund av att Jennifer Garner tyckte att Allen var väldigt lik henne själv som ung. Christa arbetar fortfarande som skådespelerska och har bland annat varit med i succéserier som Revenge, Code Black och Grand Hotel. Hon har dessutom spelat Jennifer Garner som ung i ännu en produktion – nämligen Ghosts of Girlfriends Past.

Nu:

Mark Ruffalo som Matt Flamhaff

Då:

Mark Ruffallo spelade Jenna Rinks barndomskompis Matt Flamhaff i filmen, och han har haft stora framgångar efter filmen. Bland annat har han medverkat i storfilmer som Collateral, Zodiac, Shutter Island, Avengers, Iron Man 3 och Foxcatcher för att bara nämna några. Senast såg vi honom i Dark Waters, Spotlight och Captain Marvel.

Nu:

Sean Marquette som en ung Matt Flamhaff

Då:

Sean Marquette spelade Matt Flamhaff som barn – grannen som alltid hade en kamera på sig. Även han har satsat på skådespelaryrket och har synts i serier som CSI, Ghost Whisperer och Bones och filmer som High School, Halloween II och Resurrection Mary. Just nu medverkar han i serierna The Goldbergs och Schooled.

Nu:

Judy Greer som Lucy ”Tom-Tom” Wyman

Då:

Judy Greer syntes i rollen som Lucy Wyman – en barndomskompis och kollega till Jenna Rink. Även hon har haft stora framgångar som skådespelerska efter 13 snart 30 och har bland annat landat roller i 27 Dresses, Ant-Man och Where’d You Go, Bernadette. Dessutom har hon varit med i serier som Californication, Two and a Half Men, Arrested Development och Archer. 

Nu:

Foto: TT

LÄS MER:

Hollywoodstjärnor då och nu – så såg de ut som tonåringar

Från Lejonkungen till Aladdin – här är Disneyfilmer då och nu

10 orsaker att hata dig – det gör skådespelarna i dag