Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteraturMelodifestivalen 2024

20 serier från 2019 att sträckkolla på nyårsdagen

29 nov, 2019 
AvAnaïs González Cruz
Sugen på en bra serie? Kolla in vår lista med den bästa tv-underhållningen från 2019 för ett riktigt tv-maraton!
Annons

Gott nytt år! 2020 är här, men vi vill inte lämna det gamla året bakom oss riktigt än. 2019 bjöd nämligen på många sevärda tv-premiärer, bland annat de populära HBO-produktionerna Chernobyl och Euphoria.

Sparka igång nyårsdagen med pizza, resorb och de bästa serierna från 2019 – se vårt urval här nedan!

Tv-tips: 20 serier som hade premiär under 2019

Chernobyl (HBO)

Handling: Johan Rencks prisbelönta tv-serie om kärnkraftsolyckan i Tjernobyl 1986 och dess katastrofala följder. Med bland andra Stellan Skarsgård, Emily Watson och Jared Harris.

Dead To Me (Netflix)

Handling: När änkan Jen försöker tackla sorgen efter sin make dyker Judy upp i hennes liv. Det blir början på en stark vänskap – med en mörk hemlighet. Missa inte!

En bild från tv-serien Dead To Me, som du kan se på Netflix.
Christina Appelgate och Linda Cardellini spelar två av huvudrollerna i Dead To Me.

Eagles (SVT)

Handling: Att flytta till Oskarshamn efter en barndom i Boston visar sig vara svårt för syskonen Felicia och Elias, som vuxit upp i skuggan av pappans NHL-karriär.

Annons

Euphoria (HBO)

Handling: Efter sin fars död tampas tonårstjejen Rue med ett eskalerande drogmissbruk, ett mörker som hon bara vågar dela med den nyfunna vännen Jules.

Fosse/Verdon (HBO)

Handling: En skildring av den komplicerade relationen mellan koreografen Bob Fosse och den berömda Broadway-dansösen Gwen Verdon.

Gentleman Jack (HBO)

Handling: Den sanna berättelsen om affärskvinnan Anne Lister, som återvänder till Storbritannien 1832 för att styra upp familjens släktgods.

His Dark Materials (HBO)

Handling: Följ den modiga flickan Lyra på hennes magiska äventyr mellan parallella universum. Baserad på den hyllade boktrilogin av Philip Pullman.

En bild från tv-serien His Dark Materials, som du kan se på HBO.
His Dark Materials är ett måste för dig som älskar fantasy!

Kingdom (Netflix)

Handling: Oroväckande rykten om en märklig smitta sprids i medeltidens Sydkorea, en sjukdom som även kungen insjuknar i. Nu är kronprinsen Lee Chang landets enda hopp. 

Annons

Looking for Alaska (HBO)

Handling: Tonåringen Miles börjar på en ny internatskola, där han blir förälskad i den mystiska tjejen Alaska. Från skaparen av Gossip Girl och The O.C .

Our Planet (Netflix)

Handling: Följ med till några av planetens mest storslagna platser i denna påkostade naturdokumentär.

Sex Education (Netflix)

Handling: Tack vare sin mamma, som är terapeut, besitter Otis en hel del kunskap om sex. Själv är han dock oskuld. Tillsammans med skolkamraten Mauve bestämmer han sig för att öppna en ungdomsklinik på sin skola.

Störst av allt (Netflix)

Handling: När Djursholmstjejen Maja träffar den destruktive Sebastian tar hennes liv en mörk vändning och snart anklagas hon för mord.

En bild från den svenska Netflix-serien Störst av allt.
Störst av allt baseras på Malin Persson Giolitos succéroman med samma namn.

The Case Against Adnan Syed (HBO)

Handling: Efter podcasten Serial fortsätter nu berättelsen om Adnan Syed, tonåringen som 1999 dömdes för att ha mördat sin före detta flickvän. Men är han verkligen skyldig?

Annons

The Politician (Netflix)

Handling: Det finns inget hellre Peyton vill än att bli USA:s president – dock går han fortfarande i high school. Med bland andra Ben Platt och Gwyneth Paltrow.

Tidying up with Marie Kondo (Netflix)

Handling: Städexperten Marie Kondo hjälper dig att hitta harmoni i livet genom att rensa hemmet på överflödiga prylar.

Unbelievable (Netflix)

Handling: Den sanna berättelsen om tonårstjejen Marie, som får en hel stad emot sig när hon anklagas för att ha fabricerat en våldtäkt.

Vi överlevde R. Kelly (Netflix//SVT)

Handling: Hör de skakande vittnesmålen från kvinnorna som ska ha utsatts för sexuella övergrepp och psykisk misshandel av artisten R. Kelly.

Watchmen (HBO)

Handling: Serieklassikern från 1988 får nytt liv i denna adaption, där maskerade medborgargarden ses som laglösa av makten.

En bild från tv-serien Watchmen, som du kan se på HBO.
Tv-serien Watchmen kan du se på HBO.

What We Do In The Shadows (HBO)

Handling: Välkommen till detta annorlunda kollektiv, där tre vampyrer bott tillsammans som rumskompisar i hundratals år.

When They See Us (Netflix)

Handling: Starka misstankar riktas mot fem ungdomar från Harlem efter att en kvinna blir utsatt för en överfallsvåldtäkt i Central Park.

Läs mer:

Foto: HBO/Netflix 

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons