Grease får uppföljare i och med filmen Summer Loving.

Ingen hade väl kunnat ana vad Grease skulle komma att innebära för musikalvärlden när den hade premiär 1978. Konsekvenserna av John Travoltas och Olivia Newton Johns heta sommarfling förtrollade, och fortsätter flera decennier senare att förtrolla, en hel värld.

Men vad var det egentligen som hände den där sommaren? Tja, det vi får bland annat hintar om i kultlåten Summer Nights – men de båda parternas minnen skiljer sig ju som bekant något från varandra. Men misströsta inte, för nu kommer en prequel till Grease, alltså en film som utspelar sig före originalfilmens handling – den där sommaren då Danny Zuko och Sandy Olsson träffades.

Filmen ska heta Summer Loving och manuset skrivs av John August. Och vi vet sedan tidigare att John August inte främmande för att bearbeta gamla klassiker. Han är bland annat bioaktuell med den otecknade filmen Aladdin, och han gjorde även rebooten av Charlies änglar.

August har även samarbetat med Tim Burton när det kommer till klassiker som Kalle och chokladfabriken och Big Fish.

Rynkade näsor och höjda ögonbryn

Hittills har reaktionerna på filmnyheten varit… mindre positiva. De flesta verkar undra varför man gör en film som baseras på parets sommarfling – när det var precis det som originalet handlade om. Så här lyder några av reaktionerna på Twitter:

”Men…. Det där visades ju i början av Grease… Det finns ingen anledning till en prequel!” skriver Miss Nightmare.

”‘Summer loving, happened so fast…’ Men tydligen tillräckligt lång tid för att basera en hel film på det?” skriver Carly Rae Jepsen.

Och Ryan Scott skriver:

”Paramount: Låt oss göra en Grease-prequel som är helt och hållet baserad på en låt!

Vi: Men varför?

Tidigare uppföljaren Grease 2

Grease har redan fått en uppföljare i och med Grease 2 (1982) där Michelle Pfeiffer spelar huvudrollen. Den filmens handling utspelar sig några år efter originalfilmen då en ny elevskara har kommit till högstadieskolan Rydell High. Grease 2 blev dock aldrig den tittarsuccé som man hoppats på.

Läs mer:

Här är trailern till nya skräckisen om Annabelle – vågar du titta?

Zac Efron spelar seriemördaren Ted Bundy i ny Netflix-film

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: