Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteratur

5 anledningar till att vi älskar kärleksfilmer!

23 jul, 2018 
AvMikaela Alex
Skaparna av romantiska filmer vet ofta precis vad de håller på med – det finns nämligen ett magiskt recept som får oss att falla pladask för berättelsen. Här är fem hörnstenar som får oss att vilja se "Love Actually" och "P.S. I love you" om och om igen.
Annons

De må vara förutsägbara och klyschiga – men få saker gör en så varm och fluffig inombords som en bra kärleksfilm!

Det visar även nya siffror från streamingtjänsten Netflix – nästan 80 miljoner Netflix-konton har tittat på en kärleksfilm någon gång under det senaste året, det är nästan två tredjedelar av alla globala användare!

Och vi vill ha mer: Av alla medlemmar som tittat på Netflix-succén ”The Kissing Booth”,  så är det en av tre som redan har sett den igen.

Vi slötittar alltså inte bara på kärleksfilmer – vi älskar dem! Och det finns anledningar till att vi älskar filmer på temat kärlek. De flesta klassiker följer nämligen ett välkänt och beprövat koncept, och ni kommer antagligen att känna igen dem:

1. Att bli kär i slowmotion

Vad vore våra kärleksfilmer utan en slow-motion-scen när huvudrollerna faller helt pladask för varandra?

Annons

2. Det första mötet

Alltså en ”meet cute”. Som Harper i ”Set it Up” säger: ”Every great romance has a meet cute”. ”Meet cute-momentet” är kanske det mest beprövade Hollywoodgreppet; stunden när huvudkaraktärerna möts för första gången. Ibland är det stelt, som i ”Notting Hill”, när William spiller apelsinjuice över Anna. Ibland är det gulligt, som i ”The Holiday” när Iris plockar upp sin vilsna granne Arthur från vägen. En sak är säker; det är alltid minnesvärt.

3. Nästan-kyssen 

Kanske den mest frustrerande delen – men är det något som får våra hjärtan att dunka fortare än alla kyssar som nästan, nästan, nästan sker?

4. Berg och dalbanan

Jakten på kärleken. Ska de eller inte? Kärlek kommer sällan utan drama, men med drama följer även spänning – som i ”Love Actually” när David (premiärministern) knackar på otaliga dörrar för att hitta sin Natalie.

5. Kärleken segrar

Kanske är de overkliga, men kärleksfilmernas fantastiska och förutsägbara slut, där kärleken alltid segrar, får en alltid att må bra helt enkelt!

 

12 kärleksfilmer att njuta av i sommar:

Alex Strangelove

Alex Truelove hade planerat att förlora oskulden med sin underbara flickvän Claire, men allt vänds upp och ner när han träffar den lika underbara Elliot.

Annons

Dear John

Kan gränslös kärlek mellan en ung soldat och en collegestudent övervinna krig och tidens tand? Lasse Hallström regisserar.

Catching Feelings

Livet för ett gift par vars äktenskap börjat knaka i fogarna vänds upp och ner av en berömd och hårt festande författare.

Crazy, stupid, love

När Cal får veta att hans fru vill skiljas, anpassar han sig motvilligt till singellivet med hjälp av en självsäker kvinnokarl.

The Kissing Booth

Tonåriga Elles första kyss leder till en förbjuden romans med skolans hetaste kille, vilket sätter relationen till hennes bästa vän på prov.

P.S. I love you

Även en stor förlust kan rymma svaret på hur man går vidare. En överraskande kärleksfilm med Hillary Swank och Gerard Butler, baserad på en bästsäljande roman.

Set it Up

Två stressade assistenter behöver andningspaus och bestämmer sig för att försöka lura sina arbetsnarkomaner till chefer att falla för varandra.

Annons

Ryktet går

När Sarah Huttinger reser till Kalifornien för att gå på sin systers bröllop avslöjar hennes mormor en chockande familjehemlighet.

Us & Them

Två främlingar möts på ett tåg och vänskap uppstår. 10 år senare träffas de igen och reflekterar över sin kärlek för varandra.

Life as we know it

Ägaren till en cateringfirma och sportchefen på en TV-kanal upptäcker ett ömsesidigt hat på en ödesdiger första dejt – men de måste hålla sina känslor åt sidan.

Notting Hill

Ett slumpmässigt möte leder till att bokhandlaren William Thacker och Hollywoodstjärnan Anna Scott inleder en osannolik romans.

Love actually

Denna stjärnspäckade och charmiga romantiska komedi handlar om åtta mycket olika pars förhållanden under en hektisk julmånad i London.

Källa och foto: Netflix 

Artikeln publicerades först på MåBra.

Läs även:

Annons