BOK-Amy-shumer

SJÄLVBIOGRAFI ❤❤❤❤❤

Det är bara att hålla i hatten när Amy Schumer drar historier ur sitt 35-åriga liv i The girl with the lower back tattoo – Saker du inte vet om mig (Wahlström & Widstrand). Kapitel som ”Öppet brev till min vagina”, ”Mitt enda engångsligg” och ”Tillfällen då det är okey för en man att inte ge en kvinna orgasm när de har sex” är tydliga ­exempel på vad det handlar om. Massor av sex – och massor av humor! Förutom att vara en briljant komiker visar sig Amy Schumer här också vara en underbart rolig författare.

KENNETH GYSING

BOK-SanningenOmAlice

HISTORISK ROMAN ❤❤❤❤

Äntligen är hösten här med mörka ­kvällar. Äntligen tid för långläsning. ­Härligt då med en tjock, historisk roman, som utspelar sig i den engelska staden Bath i början av 1800-talet.
Katherine Webbs Sanningen om Alice (Historiska media) är ett spännande familjedrama med två starka kvinnor i huvudrollerna och utsökt tecknade miljöer från en sedan länge svunnen tid. En riktig bladvändare för anglofiler och romantiker av alla de slag.

KENNETH GYSING

BOK-Ankan

KRIMINALROMAN ❤❤❤❤

Jean har alltid fått höra att hon gjort ett riktigt kap. Glen är stilig och självsäker och styr hennes liv med järnhand. Men när maken anklagas för att ha fört bort ett litet barn krossas deras tillvaro. Han blir friad, men Jean får leva vidare med hatet och anklagelserna samtidigt som polisen och pressen långsamt arbetar sig närmare san­ning­en om Glens aktiviteter. Fiona Bartons Änkan (Massolit förlag) är en plågsamt spännande debutroman om dem som tvingas leva i skuggan av ett brott.

STAFFAN WILSSON

BOK-Miira

ROMAN ❤❤❤❤❤

Arbetarklassbrudens perspektiv märks i varenda mening. Du känner doften av fyllefester och förstår exakt vad en chefsskjorta är när ordjonglören Eija Hetekivi Olsson stjäl all uppmärksamhet från livet utanför texten.

Huvudkaraktärens tankevärld i roma­nen Miira (Norstedts) genomsyras av ett orubbligt underdogperspektiv och oron över att livet inte kommer att få någon som helst riktning.
Eija Hetekivi Olsson skriver med perfekt gehör, brinnande intensitet och med stor kärlek till tonårsflickan Miira.

MARIA MARTELEUR

BOK-Riktiga-Elsie

SJÄLVBIOGRAFI ❤❤❤❤

Vi känner igen torparlivet i norra Uppland från TåPelle-trilogin om Nancy. Elsie Johansson skriver ur en känsla av skuld över att ha varit den priviligierade, men med en stolthet och en stark vilja att förstå.

Hon som alltid var lite annorlunda vågar till slut vara sig själv: Riktiga Elsie (Albert Bonniers förlag). Ett passande namn för självbiografin som berättar om hur Elsie formades till författare. Samtidigt är boken ett tidsdokument om ett inte alltför avlägset Fattigsverige.

ULLA STRÄNGBERG

❤ Nej tack!

❤❤ Så där

❤❤❤ Helt okej

❤❤❤❤ Läs den!

❤❤❤❤❤ En riktig upplevelse