Artikeln innehåller reklamlänkar

Det finns en uppsjö av böcker om privatekonomi som är till för att göra dig lite klokare, dina val lite smartare och din vardag lite bättre. Oavsett om du känner dig pank och har lån att betala av, vill spara till drömsemestern eller bli ekonomiskt oberoende.

Här listar vi åtta boktips för dig som vill få bättre koll på sparandet och spenderandet:

1. Economista: ta makten över din ekonomi och få ett roligare liv

En bok av Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius som är riktad till kvinnor som vill få bättre koll på sin ekonomi och i förlängningen även hela sitt liv. Slipp pengastress och lär dig hur du sparar ihop till ”fuck off-pengarna”, hur du gör för att finansiera studier och bostad samt hur du shoppar smart och långsiktigt.

Läs mer och köp här (länk till Bokus).

2. Bygg en förmögenhet: fixa familjens ekonomi

Det kostar att vara föräldrar och inkomsten kan påverkas av föräldraledighet och vab. Samtidigt kan barn även innebära att man ändrar inriktning mot att bygga en stabil, ekonomisk grund, menar författaren Joel Bladh, som själv fick ett ekonomiskt uppvaknande under sin föräldraledighet. I boken delar han med sig av egna erfarenheter och konkreta tips för vardagen.

Läs mer och köp här. (länk till Bokus)

3. Vägen till din första miljon: alla kan bygga en egen pengamaskin

Förvandla privatekonomin till ett framgångsrikt företag genom att bygga en egen pengamaskin. Det är idén bakom Tobias Schildfats bok som med konkreta exempel och uppgifter guidar och inspirerar till större ekonomisk frihet, utifrån din egen ekonomiska situation.

Läs mer och köp här. (länk till Bokus)

4. Hjärnkoll på pengarna: Få råd med dina drömmar

Varje dag tar vi flera beslut kopplade till konsumtion och varje dag kan vår hjärna lura oss att ta fel beslut, något den här boken vill råda bot på. Författaren, kognitionsvetaren och sparpsykologen Elin Helander beskriver i den här boken hur du får koll på hur hjärnan fungerar och då även får mer pengar över. Med hjälp av tydliga strategier ska boken hjälpa dig att gå från att veta vad du borde göra – till att faktiskt göra det.

Läs mer och köp här. (länk till Bokus)

5. Krisboken: nyckeln till att överleva trots urusel ekonomi

Är ditt mål att lyckas gå runt med små inkomster och avbetalningar av lån? Då kan Krisboken av författaren Vanja Persson vara något för dig. Den här boken förutsätter inte att du har pengar att spara, utan är till för dig som har en skral ekonomi, tillfälligt eller permanent, men som fortfarande vill kunna leva utan ekonomisk stress.

Läs mer och köp här. (länk till Bokus)

6. Miljonär innan 30 pensionär innan 40

Författaren av den här boken är anonym, i 35-årsåldern och kommer att bli pensionär inom några år. Han driver även den populära bloggen ”Miljonär innan 30”. I boken ger författaren spar- och placeringstips som för hans del lett till ekonomiskt oberoende.

Läs mer och köp här.  (länk till Bokus)

7. Aktiedrottning

Nyfiken på att investera och köpa aktier, men osäker på hur? Isabella Löwengrips och Pingis Hadenius bok vill hjälpa fler kvinnor att bli proffs på aktier, få ett bättre ekonomiskt självförtroende och få sparpengarna att växa. Boken erbjuder konkreta råd, inspiration och är en lättläst grundkurs i hur aktier och investeringar fungerar i praktiken.

Läs mer och köp här. (länk till Bokus)

8. Vägen till ekonomisk frihet: första miljonen om sju år

Bygg upp en förmögenhet och uppnå ekonomisk frihet med hjälp av den här boken. Författaren Bodo Schäfer beskriver på ett lättläst sätt hur du kan göra för att lyckas med ekonomin med enkla, effektiva metoder. Han ger även konkreta tips på hur du ökar inkomsterna och hur du åstadkommer din första miljon – på bara sju år.

Läs mer och köp här. (länk till Bokus)

 

Fynda mer! Här listar vi 8 fantastiska böcker på bokrean – alla är skrivna av kvinnliga författare!

Mest läst