Kvinnliga författare

Har du mer tid över än vanligt? Varför inte passa på att upptäcka en ny författare! Det finns många bra kvinnliga författare som du vill ha koll på. Här tipsar vi om åtta bra böcker, skrivna av åtta fantastiska kvinnor. Dokumentär, roman och essä i en härlig blandning:

8 bra böcker av kvinnliga författare

Längtansresan

Författare: Emelie Ljungberg

Handling: En berättelse om barnlängtan och ofrivillig barnlöshet som verkligen berör. Den belyser det starka utanförskapet, mängderna med medicin och påfrestande försök, men berättar också om en sorg som aldrig tar slut. Otroligt gripande och lärorik bok.

 

Alla kan dö

Författare: Anna Lindman och Nina Hemmingsson

Handling: Författarna har samtalat med olika personer, som alla vet att de snart ska dö. Alla kan dö är en gripande bok om livet och om vår inneboende kraft att hantera det allra svåraste.

 

Livsviktigt: en handbok i kroppspositivt föräldraskap

Författare: Kajjan Andersson

Handling: Hur räddar man sitt barn från utseendehets och kroppsförakt? Kajjan Andersson försöker i sin handbok ge föräldrar verktyg att hjälpa sina barn älska sig själva för att i längden slippa kämpa mot ätstörningar och självhat.

 

Världens lyckligaste kvinna

Författare: Jessica Knoll

Handling: Ani har i dag ett glamouröst liv. Hon jobbar på The Womens Magazine i New York, äger en exklusiv garderob och har en snygg framgångsrik fästman. Men det perfekta livet håller på att gå i spillror när hennes gamla liv börjar hemsöka henne. En hemlighet som hotar att förstöra allt. En psykologisk thriller som gick rakt in på både New York Times och USA Todays bestsellerlistor.

 

I fiskarnas tecken

Författare: Melissa Broder

Handling: När Lucys nioåriga förhållande tar slut bestämmer hon sig för att flytta till sin syster som bor i Venice Beach. Här försöker hon allt för att gå vidare, som Tinder och gruppterapi. Men inget hjälper. Tills hon en dag upptäcker en gåtfull simmare. Han tvingar Lucy att omvärdera sin syn på vad kärlek och förhållanden kan vara. I fiskarnas tecken är ett riktigt lyckopiller som visar på ett naket och härligt sätt hur det är att vara människa.

 

Ett eget rum

Författare: Virginia Woolf

Handling: En av många texter där vi får följa med Virginia Woolf när hon dyker ner i historien för att förstå sin egen position som kvinna och författare. Ett eget rum är en essä skriven med humor där författaren tar med oss på utflykter genom tid och rum, vi hälsar på Shakespeare, galna hertiginnor och blyga brevskrivare.

 

Oktoberbarn

Författare: Linda Boström Knausgård

Handling: I Oktoberbarn gör författaren upp med psykiatrin. Hon låg själv nämligen tvångsinlagd i perioder mellan 2013 och 2017 där hon utsattes för ECT-behandlingar, en slags epileptisk kramp. Hennes liv och minnen började försvinna redan under behandlingarna. I boken får vi följa med när hon desperat arbetar för att få minnet tillbaka. Det vill säga sin barndom, ungdom, äktenskap, föräldraskap och skilsmässa.

 

Det första chiffret

Författare: Denise Rudberg

Handling: Boken utspelar sig i 40-talets Stockholm,  där tre unga kvinnors liv förändras för alltid. Signe, Elisabeth och Iris väljs ut av regeringen för att genom signalspaning knäcka tyskarnas kod och alla tre blir livsviktiga för rikets säkerhet. En spännande historia som du inte kan lägga ifrån dig.

 

LÄS MER:

Spännande böcker att sträckläsa i helgen

Bra böcker för dig som vill träna hemma

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: