Serien Big Little Lies har rönt stora framgångar över hela världen sedan den startade. Och succén fortsätter. I natt kammade svenska Alexander Skarsgård, som har en stor roll i serien, hem en statyett för sin medverkan. Alexander, som vann ”Bästa biroll”, gick upp på scenen och passade på att hylla alla kvinnor som gjort Big Little Lies till en sådan framgångssaga.

Läs också: Big Little Lies säsong 2 ser ut att bli av

– Jag är här i kväll för att jag hade privilegiet att arbeta med en grupp av extraordinära kvinnor. Lian, som skrev romanen. Bruna, vår producent och hela vår fantastiska ensemble, som alla är här, sa Alexander i sitt tal.

Läs också: Här kysser Nicole Kidman Alexander Skarsgård under Emmygalan

Skarsgård passade också på att lyfta fram Nicole Kidman, han främsta motspelerska, lite extra.

– Nicole, jag älskar dig och tack för att du gjorde det här till min karriärs största upplevelse.

Gulligast i tacktalet var dock att han hyllade sin vän Aston Larsson, 8 – som hade blivit förnärmad när han inte nämndes i tacktal på Emmy-galan. Aston Larsson är son till vänner till Skarsgårdfamiljen, skriver Aftonbladet. 

– Jag har en vän som är åtta år gammal. Han blev förvånad när jag inte tackade honom efter Emmyvinsten. Det misstaget ska jag inte göra igen. Aston Larsson, den här är till dig!

Läs även Ingen man gick säker – se Seth Meyers hyllade Golden Globe-tal här

Skarsgård fick dock tillfälle att gå upp på scenen ytterligare en gång under kvällen, då tillsammans med resten av skådespelar- och skaparteamet bakom serien. Big Little Lies vann nämligen pris i kategorin Bästa miniserie eller tv-film.

Foto IBL
Artikeln publicerades först på ELLE.