Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteraturMelodifestivalen 2024

Alexandra Dahlström högläser ur Fucking Åmål live på Instagram

26 mar, 2020 
AvNina Nyström
Agnes och Elin och Alexandra Dahlström
Alla som var unga 1998 – och nästan en hel generation efter, har starka referenser till Lukas Moodyssons mästerverk om Agnes och Elin och de andra tonåringarna i det lilla samhället Åmål. Nu får historien nytt liv på Instagram.
Annons

Är “Jag har så här två gram mjölk och fem tusen kilo O’boy” och “Varför måste vi bo i fucking jävla kuk-Åmål?” citat som väcker tonåringen och nostalgin i dig till liv? Tänkte det.

Nu har du chansen att få höra citaten i ny tappning. Som en pepp i coronatider har nämligen den nu 35-åriga huvudrollsinnehavaren Alexandra Dahlström fått feeling och börjat livesända högläsning ur boken Fucking Åmål på Instagram, varje kväll.

Livestreamar högläsning varje kväll

”Vem vill ha en livestreamad högläsning av en småbarnsmorsa på måndag kl.19? […] Vi glömmer alla gånger jag himlat med ögonen och lackat när någon bett mig säga ‘jag vill knarka’ och sen börjat rada upp alla saker jag gjort sen 1998. […] Vi unnar oss lite trygghet i dessa mörka tider. Om ni vill alltså?”, skrev hon på Instagram i början av veckan.

Och gissa om vi vill!

Klockan 19.00 är det som gäller – varje kväll! Har du missat några av live-läsningarna? Håll då tummarna för att du ska få höra just dina favoritcitat och att Alexandra delar dem igen!

Annons

Fucking Åmål blir teater i år

Fick du mersmak?

Bra tajming, för Fucking Åmål håller faktiskt på att få nytt liv på flera sätt. Under hösten 2020 ska nämligen Teater Västernorrland göra pjäs av den klassiska kärlekshistorien. Det är första gången Fucking Åmål blir teater och uppsättningen har premiär i oktober på Konsertteatern i Sundsvall, där merparten av föreställningarna kommer att spelas. Men – pjäsen kommer också ge sig ut på turné, även om den exakta planen för var, hur och när det kommer att ske ännu inte är satt. 

LÄS MER:

Bild: TT

Annons