Tidigare säsonger har artister som Barbro ”Lill-Babs” Svensson, Uno Svenningsson, Miriam Bryant, Niklas Strömstedt och Agnes Carlsson deltagit i det populära programmet, och många av programmets deltagare har efter det fått en rejäl skjuts i karriären.

Den nionde säsongen av TV4-succén ”Så mycket bättre”  är på gång med nya artister som checkar in på pensionatet Grå gåsen i Burgsvik på Gotland.

Bland årets artister finns såväl en rappare, dansbandssångare, en jazzsångerska och flera popartister. Årets upplaga av Så mycket bättre har premiär i TV4 den 20 oktober klockan 20.00.

Här är alla artisterna i ”Så mycket bättre” 2018:

Ulises Infante Azocar – Stor

Ulises Infante Azoca, Stor, medverkar i

Ulises Infante Azocar, mer känd under artistnamnet Stor. Bild: IBL Bildbyrå

Rapparen Stor heter egentligen Ulises Infante Azocar och föddes 1987. Han växte upp i Huddinge i Stockholm tillsammans med sin mamma och sina syskon. Hans föräldrar flydde från Chile till Sverige på 1970-talet.

Stor gav ut sin första skiva, ”Nya skolans ledare”, 2009 och belönades med pris på P3 Guld-galan. 2013 och 2017 gav han ut ytterligare två skivor – ”Shere Khan XIII” och ”Under broarna”. Han har under sin karriär och som en del av Redline-familjen samarbetat med en rad andra svenska artister som Ison&Fille, Linda Pira och Seinabo Sey.

2016 kom musikvideon till låten”Svartskallar”, där kända skådespelare som Helena af Sandeberg och Jonas Malmsjö medverkar tillsammans med en rad andra artister.

Stor är uppvuxen i en familj full av författare, poeter och förläggare och har textskrivandet i blodet. Han är en av medlemmarna i hiphopkollektivet AYLA tillsammans med artisterna Carlito, Mohammed Ali och producenten Mack Beats.

Christer Sjögren

Christer Sjögren medverkar i

Christer Sjögren. Bild: IBL Bildbyrå

Christer Sjögren föddes 1950 i Hagfors och växte upp tillsammans med en yngre syster. Redan på 1960-talet startade han sitt första band, där han spelade elorgel. 1968 blev han sångare i bandet ”Pelles” och började ägna sig åt musik på heltid. Tio år senare värvades han som sångare till dansbandet Vikingarna.

Vikingarna rönte stora framgångar under 1980- och 1990-talet. Bandet vann flera priser på Grammisgalan och hade otaliga låtar på Svensktoppen.

Christer Sjögren har även haft en solokarriär och spelat in skivor med låtar av bland annat Elvis Presley och Frank Sinatra. 2012 deltog han i Melodifestivalen tillsammans med Lotta Engberg. De framförde låten ”Don’t Let Me Down”, men åkte ur tävlingen i samband med Andra chansen.

I år firar Christer Sjögren 50 år som artist och han har sålt närmare 13 miljoner skivor under sin karriär.

Christer Sjögren är gift med Birgitta Sjögren, före detta banktjänsteman och numera pensionär. Tillsammans har de dottern Charlotte.

Eric Gadd

Eric Gadd medverkar i

Eric Gadd i ”Sommarkrysset”. Bild: IBL Bildbyrå

Artisten Eric Gadd föddes som Carl Erik Gudmund Sojdelius den 31 juli 1965 i Uppsala, men växte upp i Visby på Gotland. När Eric Gadd var tio år gammal flyttade familjen till Vallentuna.

Eric Gadd albumdebuterade 1987 med plattan ”Hello”. Men genombrottet kom med andra skivan ”Hurra, du lever – pang, du är död” från 1989.

Under 1990-talet var han Sveriges ohotade soulkung med hits som ”Do You Believe In Me”, ”Why Don’t You, Why Don’t I”, ”Excuse Me, Hallelujah”, ”My Personality” och ”There’s No One Like You”. Under sin karriär har han blivit Grammisbelönad tre gånger.

2013 debuterade Eric Gadd i Melodifestivalen med ”Vi kommer aldrig att förlora”.

Eric Gadd kommer under hösten att debutera med en egen show på Hamburger Börs i Stockholm. I showen, som går under namnet ”OMG”, kommer Eric Gadd bjuda på låtar från hela sin gedigna repertoar. Premiären är satt till den 13 september.

Eric Gadd är gift med Cornelia Sojdelius. Tillsammans har paret dottern Leonora Gadd.

Albin Lee Meldau

Albin Lee Meldau medverkar i

Albin Lee Meldau. Bild: Hell Gate Media/REX/IBL Bildbyrå

Albin Lee Meldau föddes den 8 februari 1988 i Göteborg.

Hans mamma är musiklärare och sångerska, och hans pappa arbetade som belysningsmästare på teater, har han tidigare berättat för Aftonbladet.

I en intervju med TV4 beskriver sig själv som ”en fruktansvärd unge” under sin uppväxt.

– Jag gjorde allt man inte skulle göra. Drack och tog droger och stal och åkte fast. Jag bytte klass varje år. Jag var otroligt jobbig.

Redan i 12-årsåldern startade han sitt första band.

När han var 18 år gammal hoppade Albin Lee Meldau av skolan och började jobba på McDonalds. Vid 21 års ålder var han med och bildade soulbandet The Magnolia, där han sedan verkade som sångare.

Under några år försörjde sig Albin Lee Meldau som gatumusikant. Han spelade på bröllop och i köpcenter. År 2016 kom det stora genombrottet, då han släppte låten ”Lou Lou”. Låten strömmades cirka tio miljoner gånger på musiksajten Spotify och handlar om en sprucken relation och ett brustet hjärta.

– Det tog slut mellan oss och det enda jag ville var att hon skulle lyssna, älska mig och komma tillbaka. Detta var mitt desperata, innerliga försök till att laga något som var trasigt, men det vet ju alla att det inte går, har han tidigare sagt till Aftonbladet.

Samma år som ”Lou Lou” släpptes spelade Albin Lee Meldau på festivalen Way Out West i Göteborg. Bland hans musikaliska förebilder finns Lana Del Rey, Justin Parker och Bob Marley.

Sedan ”Lou Lou” 2016, har Albin Lee Meldau gett ut flera singlar: ”Persistance”, ”Bloodshot”, ”The Same Boat”, The Weight is Gone” och Before & After”. 2016 kom EP:n ”Lovers” och året därpå ”Bloodshot”.

Hans debutalbum, ”About You”, släpptes tidigare i år, den 1 juni 2018.

Louise Hoffsten

Louise Hoffsten medverkar i

Louise Hoffsten. Bild: Björn Lindahl/Aftonbladet/IBL

Louise Hoffsten föddes den 6 september 1965 i Linköping.

Hennes pappa Gunnar Hoffsten var orkesterledare, så musiken kom tidigt in i Louise Hoffstens liv.

Under uppväxten lyssnade hon på artister som Jimi Hendrix, Janis Joplin och Led Zeppelin. Under skoltiden spelade hon trummor i ett punkband och under flera år var hon med i en rad olika band, innan hon satsade på en solokarriär som musiker.

1987 spelade hon in sitt första soloalbum, ”Genom eld och vatten”. Redan året därpå kom uppföljaren, ”Stygg”, som bland annat innehöll tre låtar på engelska.

Men det skulle dröja ytterligare några år, till 1993, innan det stora genombrottet kom med skivan ”Rhythm & Blonde”. Där fanns låtar som ”Let the best man win”, ”Hit me with your lovething” och ”Never gonna be your lady”. För albumet prisades Louise Hoffsten med en Grammis och en Rockbjörn för årets bästa kvinnliga artist.

Sedan dess har Louise Hoffsten bland annat gett ut en rad album, spelat in folkvisor och medverkat i showen ”Ung rebell, rockens kvinnor”. Hon uppträdde på Polarpriset år 2000 då Bob Dylan tilldelades priset.

I boken ”Blues” som gavs ut 1998, berättar Louise Hoffsten att hon drabbats av sjukdomen MS, mutipel skleros. I sin andra bok, ”En näve grus” från 2015, berättar hon om hur det är att leva med sjukdomen.

– Jag orkar inte med några jättegrejer som långa turnéer eller att jobba med en platta under tidspress. Stressen gör att jag blir sämre, så det går inte. Men om jag får jobba med folk som känner mig så mår jag mycket bättre. Jag väljer det som är viktigast för mig, vilket är familjen och musiken, har hon berättat för Året runt.

2011 deltog Louise Hoffsten i ”Stjärnorna på slottet” i SVT. Året därpå var hon med i ”Körslaget” i TV4.

2013 debuterade Louise Hoffsten i Melodifestivalen och gick direkt till final med låten ”Only dead fish follow the stream”. Hon slutade till sist på en femteplats.

Linnea Henriksson

Linnea Henriksson medverkar i

Linnea Henriksson. Bild: Karin Törnblom/IBL Bildbyrå

Artisten Linnea Henriksson föddes den 9 november 1986 i Halmstad.

Hon fick sitt genombrott i ”Idol 2010” där hon slutade på en fjärdeplats. Vann det året gjorde Jay Smith.

Linnea Henriksson har sedan dess lyckats skapa musik som tilltalar både musiknördar och den breda publiken.

Debutsingeln ”Väldigt kär/Obegripligt ensam” kom 2011. Låten skrev hon tillsammans med Orup. Året därpå, 2012, kom debutalbumet ”Till mina älskade och älskare” – en platta som handlade om ­hennes kraschade kärleksaffärer. Även där samarbetade hon med Orup som var med och skrev hälften av låtarna på plattan.

Linnea Henriksson fick pris som ”Årets Artist” på P3 Guld 2013.

Förutom att vara artist har Linnea Henriksson lett radioprogrammet ”Hallå P3”. Hon var också varit programledare i ”Musikhjälpen” både 2014 och 2015 tillsammans med Petter, Gina Dirawi och Kodjo Akolor. Under ”Musikhjälpen” 2017 var hon resande reporter.

Linnea Henriksson och ”Så mycket bättre”-kollegan Stor har tidigare samarbetat. I samband med ”Melodifestivalen 2018” gjorde de tillsammans en version av Siw Malmkvists klassiska ”Mamma är lik sin mamma”.

Linnea Henriksson är också aktuell med Sveriges officiella VM-låt ”Bäst när det gäller” tillsammans med Gyllene Tider.

Charlotte Perrelli

Charlotte Perrelli medverkar i

Charlotte Perrelli. Bild: IBL Bildbyrå

Charlotte Perrelli föddes den 7 oktober 1974 i Hovmantorp i Småland och hette då Nilsson i efternamn.

I slutet av 1980-talet började hon sjunga med ett lokalt dansband. Hon gick musikgymnasium i Växjö och sedan en sångutbildning på Kulturama. Under 1990-talet sjöng hon också i flera dansband – bland annat Wizex.

1999 tog solokarriären fart på riktigt. Hon vann Melodifestivalen med ”Tusen och en natt”. I Eurovision song contest i Jerusalem vann hon hela tävlingen med ”Take me to your heaven”.

Drygt tio år senare, 2008, vann hon Melodifestivalen ännu en gång med bidraget ”Hero”. I ”Eurovision song contest” i Belgrad slutade bidraget på plats 18. Charlotte Perrelli deltog också i Melodifestivalen 2012 med låten ”The Girl” och Melodifestivalen 2017 med den egenskrivna låten ”Mitt liv”, men gick inte till final någon av gångerna.

Charlotte Perrelli har också varit jurymedlem i TV4-programmet ”Talang”, spelat rollen som Eva Peron i musikalen ”Evita” på Malmö Operan samt spelat huvudrollen Belle i Disneymusikalen ”Skönheten och Odjuret” på Göta Lejon.

Charlotte Perrelli bor ihop med sin man Anders Jensen. Tillsammans har de sonen Adrian. Charlotte Perrelli har också sönerna Angelo och Alessio från äktenskapet med Nicola Perrelli.

Läs även:
Här är deltagarna som var med i Så mycket bättre 2017

TV4-producent om manliga dominansen i Så mycket bättre: Vi har varit fega

Jill Johnssons bästa tolkningar i Så mycket bättre

Artikeln publicerades först på Allas.se.

 

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: