Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteratur

Alla nya filmer och serier på Netflix i oktober 2019

20 sep, 2019 
AvEmma Castman
Ny månad betyder precis som vanligt nytt material på Netflix. Bland nyheterna den här gången hittar vi bland annat A Star Is Born med Lady Gaga och Bradley Cooper samt Rhythm + Flow med Cardi B. Här är alla serier och filmer samlade!
Annons

Törstar du efter en ny bra serie att plöja, eller är du mer sugen på att vila ögonen på en förbluffande dokumentär? Oavsett vad har du hittat rätt. Netflix har nämligen släppt alla sina nyheter för oktober – här är hela listan.

Nya serier på Netflix i oktober

Raising Dion

Säsong 1

Handling: En fantasyserie om en ensamstående mamma som måste dölja sin sons superkrafter för att skydda honom från att bli utnyttjad. Samtidigt arbetar hon för att ta reda på mer om sitt och sin sons ursprung – och sin makes död.

Premiär: 4 oktober

Rhythm + Flow

Säsong 1

Handling: En musiktävling utformad som en realityserie. Programmets domare är Cardi B, Chance the Rapper och T.I., som tillsammans letar efter nästa stora hiphopstjärna.

Premiär: 9 oktober

Rhythm + Flow har premiär på Netflix i oktober 2019
Rhythm + Flow är en musiktävling med Cardi B i juryn.

Riverdale

Säsong 4

Handling: Amerikansk ungdomsserie baserad på rollfigurer från Archie Comics och den fiktiva platsen Riverdale. Seriens skapare, Roberto Aguirre-Sacasca, har gått ut med att det första avsnittet i säsong fyra kommer att hylla bortgångne Luke Perry som spelade Fred Andrews, pappa till huvudkaraktären Archie.

Premiär: 10 oktober

Riverdale säsong fyra har premiär på Netflix i oktober 2019
Säsong fyra av Riverdale visas på Netflix i oktober 2019.

Living with Yourself

Säsong 1

Handling: Dramaserie om en man som tappat tron på både livet och kärleken – fram tills att han genomgår en mystisk behandling och upptäcker att han bytts ut mot en betydligt bättre version av sig själv.

Annons

Premiär: 18 oktober

Daybreak

Säsong 1

Handling: Spännande dramaserie med humoristiska inslag. Handlar om en utfryst tonåring som letar efter sin förlorade kärlek i en postapokalyptisk värld full av zombier och läskiga gäng.

Premiär: 24 oktober

The Kominsky Method

Säsong 2

Handling: Golden Globe-belönad dramaserie om skådespelarcoachen Sandy Kaminsky och hans vän Norman Newlander. Tillsammans håller de varandra på gott humör och diskuterar för- och nackdelar med att bli gamla.

Premiär: 26 oktober

The Kominsky Method säsong två har premiär på Netflix i oktober 2019
Säsong två av den Golden Globe-belönad dramaserie The Kominsky Method har premiär på Netflix i oktober.

Prank Encounters

Säsong 1

Handling: En nervkittlande och humoristisk dolda kameran-serie där vanliga människor – ovetande – spelar huvudrollen i sin egen skräckfilm. Serien leds av Stranger Things-skådisen Gaten Matarazzo.

Premiär: 25 oktober

Prank Encounters har premiär på Netflix i oktober 2019
I Prank Encounters är skådespelaren Gaten Matarazzo värd.

Nya filmer på Netflix i oktober

A Star Is Born

Handling: Hyllad musikalfilm som går i romantikens tecken. Handlar om kärleken mellan en alkoholiserad countrystjärna (Bradley Cooper) och en låtskrivande artist som inte slagit igenom än (Lady Gaga).

Annons

Premiär: 1 oktober

I Love You/Jag älskar dig

Handling: Svensk skilsmässokomedi från 2016 med Björn Kjellman och Christine Meltzer i huvudrollerna. Handlar om hur karaktären Marianne är trött på sitt enformiga liv utan spänning och bestämmer sig för att skiljas från sin man – som blir helt tagen på sängen.

Premiär: 1 oktober

Svenska långfilmen I Love You/Jag älskar dig har premiär på Netflix i oktober 2019
Svenska långfilmen I Love You/Jag älskar dig har premiär på Netflix i oktober.

Nikki Glaser: Bangin’

Handling: Ståuppkomik med Nikki Glaser – som utan att blinka avslöjar allt om sex, nykterhet och sina egna komplex.

Premiär: 1 oktober

Deon Cole: Cole Hearted

Handling: Ståuppkomik med Deon Cole – som på ett träffsäkert sätt delar med sig av sina tankar kring humor.

Premiär: 8 oktober

In the Tall Grass

Handling: Skräckfilm baserad på en kortroman av Stephen King och Joe Hill. Handlar om hur två syskon ger sig ut på ett stort gräsfält för att hjälpa en pojke – men får svårt att ta sig ut igen.

Annons

Premiär: 4 oktober

Crazy Rich Asians

Handling: Romantisk komedi som handlar om hur Rachel och Nick besöker Singapore för att gå på bröllop. Väl där förstår Rachel att Nick har mörkat vissa saker om sitt liv – vilket leder till vissa relationsutmaningar.

Premiär: 8 oktober

El Camino: A Breaking Bad Movie

Handling: Sex år har gått sedan sista avsnittet av Breaking bad sändes – och filmen El Camino: A Breaking Bad Movie tar vid där serien slutade. Skildrar bland annat vad som hände med Jesse Pinkman, och polisens jakt på honom.

Premiär: 11 oktober

Fractured

Handling: Thrillerfilm som handlar om hur en man i panik söker efter sin försvunna hustru och dotter. Han är nämligen övertygad om att sjukhuset döljer någonting.

Premiär: 11 oktober

Aquaman

Handling: Superhjältefilm om Arthur Curry (halvmänniska och halvatlant) som är rättmätig tronarvinge till kungariket Atlantis. I ett försök att stoppa ett krig mellan hav och land måste Arthur ge sig ut på sitt livs äventyr.

Annons

Premiär: 15 oktober

Eli

Handling: Skräckfilm om en liten pojke som behandlas för en sällsynt sjukdom på en avskild klinik – som plötsligt förvandlas till ett fängelse utan någon väg ut.

Premiär: 18 oktober

Eli har premiär på Netflix i oktober 2019
I oktober har skräckfilmen Eli premiär på Netflix.

The Laundromat

Handling: Verklighetsbaserad dramafilm om en änka (Meryl Streep) som utreder försäkringsbedrägerier och upptäcker att två advokater i Panama exploaterar det globala finanssystemet.

Premiär: 18 oktober

Filmen The Laundromat har premiär på Netflix i oktober 2019
Meryl Streep spelar huvudrollen i The Laundromat.

United 93

Handling: Historien om passagerarna, besättningen och kontrollanterna ombord på United Airlines Flight 93, det fjärde kapade planet under det största terrorattentatet på amerikansk mark den 11 september 2001.

Annons

Premiär: 23 oktober

Dolemite Is My Name

Handling: Verklighetsbaserad dramafilm om mångkonstnären Rudy Ray Moore, som när han blir utfryst i Hollywood fortsätter skapa på egen hand och producerar filmen Dolemite.

Premiär: 25 oktober

Rattlesnake

Handling: Thrillerfilm om hur en mystisk främling räddar ett barns liv – vilket leder till att barnets ensamstående mamma tvingas betala ett högt pris i gengäld.

Premiär: 25 oktober

The Mule

Handling: Kriminaldrama om när en ensam man i 80-årsåldern får i uppdrag att köra ett paket – som utan hans vetskap innehåller knark.

Premiär: 29 oktober

The Mule har premiär på Netflix i oktober 2019
The Mule har premiär på Netflix i oktober.

Nya dokumentärer på Netflix i oktober

Living Undocumented

Handling: Dokumentär om hur åtta papperslösa familjer tvingas se sina liv ställas på ända när invandringspolitiken i USA förändras.

Annons

Premiär: 2 oktober

Ghosts of Sugar Land

Handling: Ett gäng muslimska vänner i Texas blir chockade när kompisen Mark lämnar dem för att gå med i IS, och frågar sig hur han kunde välja extremismen.

Premiär: 16 oktober

Breakfast, Lunch & Dinner

Handling: Kocken David Chang utforskar matlagning och kultur i olika städer runtom i världen tillsammans med olika kända gäster.

Premiär: 23 oktober

Breakfast, Lunch & Dinner har premiär på Netflix I oktober 2019
Matprogrammet Breakfast, Lunch & Dinner har premiär på Netflix i oktober.

Little Miss Sumo

Handling: Biografisk dokumentär om hur en 20-årig kvinnlig sumobrottare försöker ändra på Japans traditionella syn på idrotten.

Premiär: 28 oktober

Nya barnfilmer på Netflix i oktober

Carmen Sandiego

Säsong 2

Handling: Tecknad serie om mästertjuven Carmen Sandiego som använder sina färdigheter för att göra gott. Med sina vänner reser hon över hela världen för att stoppa andras elaka planer.

Premiär: 1 oktober

Legend Quest Masters of Myth

Handling: När mystiska varelser kommer till liv är det upp till de superhemliga monsterjägarna Leo, Teodora, Don Andrés och Alebrije att rädda dagen.

Premiär: 5 oktober

Den här listan är preliminär. Titlar kan tillkomma/plockas bort och datum kan ändras.

Foto: Netflix

Läs mer:

Annons