Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteratur

Bianca Ingrosso om hatet på sociala medier: "Hatar som galningar"

15 jul, 2020 
AvAnais Gonzalez Cruz
Det är främst äldre kvinnor som går till attack mot Bianca Ingrosso på sociala medier. Nu uppmanar hon nättrollen att fråga sig själva vilka sorts förebilder de egentligen vill vara för sina barn och barnbarn.
Annons

2018 bestämde sig tv-profilen och influencern Bianca Ingrosso för att lägga ner sin populära blogg. Anledningen var antalet hatkommentarer som dagligen fyllde bloggen, något som fick henne att må väldigt dåligt:

”Men det är tyvärr så att det har skrivits enorma mängder hatkommentarer den senaste tiden. Så pass att det nu har gått överstyr & mitt psyke klarar inte av det just nu. Det blir för mycket för mig. Jag mår tyvärr bara dåligt av att gå in på bloggen som det är nu. Det tär för mycket på mitt välmående & mitt självförtroende. Just därför har jag valt att ta en paus ett tag. Jobba på mig själv och försöka att må bra igen”, meddelade hon sina följare i ett inlägg på Instagram.

Kritikstorm mot Bianca Ingrossos festresa

Nyligen reste Bianca Ingrosso till Båstad för att festa med sina vänner, något hon även dokumenterade i vloggen Festa med oss i Båstad. Men resan har kritiserats starkt av följarna:

Annons

”Vad hände med att hålla distans? Vi är fortfarande inne i en pandemi och folk dör fortfarande pga det. Kunde inte se klart hela vloggen, ni lever som att viruset inte finns, kramar, tar mat från någon annans bestick osv?? Helt absurt i dessa tider. Tänk på att föregå med gott exempel då många tusen ser vloggen. Är så respektlöst mot sjukhuspersonalen runt om i landet som går på knäna för att bekämpa smittan”, skriver en tittare i videons kommentarsfält på Youtube.

”Bara för att du har antikroppar så innebär det inte att du är skyddad. Du kan fortfarande få corona på nytt och det kan hända precis när som helst. Så fruktansvärt korkat att ge sig ut och festa med så många människor och inte hålla avstånd. Och sen sitta och promota det på youtube och instagram. Vad är det för fel på er? Sjukvården går på knäna och ni bjuder in till coronaparty”, lyder en annan kommentar.

Nu kommenterar Bianca själv hatet på sina sociala medier, men nämner inte specifikt om det är kopplat till kritiken efter Båstadresan. I ett nytt inlägg på Instagram skriver influencern att hon är trött på alla hatkommentarer, som främst kommer från äldre kvinnor – kanske med barn eller barnbarn som följer henne där:

Annons

”Alla ni tanter som hatar som galningar överallt på mina sociala medier just nu…. glöm inte att ERA barn följer mig också och läser ERA kommentarer. Är det den typen av förebild du vill vara till dina barn/barnbarn??”

I stället uppmanar hon hatarna att lägga sin energi på något annat – för själv läser hon inte ens de elaka kommentarerna:

”Medan ni hatar äter jag pasta och skrattar med min familj.”

Läs Bianca Ingrossos inlägg i sin helhet här:

Foto: Björn Lindahl//TT

LÄS MER:

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons